CONGRÉS DE DIPUTATS
Crònica 13/04/2012

Els populars tornen a vetar ERC a Secrets Oficials

J.f.
1 min
Joan Tardà és diputat d'ERC  al Congrés per Barcelona.

MADRIDEl PP va vetar ahir al ple del Congrés de Diputats l'elecció del representant d'ERC Joan Tardà per ocupar un lloc en l'anomenada comissió de Secrets Oficials com a representant del grup mixt. En el ple del 23 de febrer, els populars ja van impedir que prosperés la candidatura del cap de files dels republicans a Madrid, Alfred Bosch.

Dels 311 vots emesos, 167 van ser en blanc, 139 a favor de Tardà i tres nuls. El republicà va rebre el suport del PSOE, CiU, el PNB i IU-ICV en una votació que s'ha fet amb paperetes -s'hi podia escriure el nom del candidat o bé es podia deixar en blanc- dipositades en una urna. El mètode de votació és inusual al Congrés i va propiciar una escena curiosa: els diputats fent fila per votar i, després, els membres de la mesa comptant cada papereta.

Tardà hi veu "criminalització"

En el seu discurs, Tardà va criticar el PP per continuar amb l'"intent de criminalitzar l'independentisme" i vetar-lo perquè suposa un "projecte diferent". El diputat del PP Rafael Hernando es va encarregar de defensar els motius del rebuig a la candidatura de Tardà. "No hi ha veto, sinó la llibertat d'escollir. No jutgem la història d'ERC ni la seva legitimitat", va dir, abans d'acusar el diputat català d'actuar amb un "narcisisme victimista".

stats