Crònica 23/12/2011

El segon premi esquitxa de milions el PP valencià

Salvador Almenar
3 min

MANISES.El Partit Popular valencià també guanya en el bombo de la loteria de Nadal. Es dóna la circumstància que l'agrupació local de Manises va comprar 796 dècims del número 53.404, guanyador del segon premi del sorteig extraordinari de Nadal. En total, els populars han repartit 99,5 milions d'euros entre els seus militants, empleats de l'Ajuntament i veïns de la localitat. Entre la nòmina de premiats també hi ha alguns noms coneguts com el de l'alcalde i vicepresident de la Diputació de València, Enrique Crespo, i el del seu president, Alfonso Rus.

Rus i Crespo s'afegeixen a la llista de càrrecs de PP valencià que han assaborit la sort del sorteig de Nadal gràcies al fet que el número premiat va ser venut íntegrament a l'administració número 3 de Manises, que ahir estava d'enhorabona. I és que encara que el número més cantat i fotografiat ahir al carrer Maestro Guillén -on se situa l'administració- va ser el del segon premi, el responsable d'aquest establiment no podia amagar "la seva felicitat" perquè també va ser l'encarregat de repartir dos dècims corresponents a dos cinquens premis: el 3.643 i el 8.128.

212,5 milions

Dels 215 milions d'euros que corresponen al segon premi, l'administració de Manises va vendre pràcticament tot el número. De les 180 sèries assignades, només en va retornar 10 i, per tant, en total va repartir 212,5 milions en premis. Durant tot el matí d'ahir la festa va estar repartida entre la porta de l'administració, on l'alegria corria entre els veïns com també el xampany, i la seu local del PP. Dels premiats il·lustres, el president del PP de València, Alfonso Rus, va guanyar 625.000 euros gràcies als cinc dècims que li va comprar al seu número dos. Enrique Crespo hauria repartit sort també entre altres membres de la corporació provincial en haver-los venut també dècims, però aquests noms no han transcendit. Després de saber que ell era un dels afavorits, Rus va dir que "sempre és motiu d'alegria" que et toqui la loteria i va assenyalar que destinarà aquests diners "a pagar deutes". Uns diners que, segons ell, "no donen la felicitat, però ajuden". Al mateix alcalde Enrique Crespo també el va esquitxar la sort, però no se sap en quina quantitat. Tant si són molts com pocs diners, el que és segur és que Crespo va viure ahir un dia feliç després d'unes últimes setmanes molt complicades per a ell en haver-se vist imputat per l'escàndol de corrupció d'Emarsa.

Crespo era president d'aquesta entitat pública, que es va liquidar amb un forat de 17 milions d'euros i que ara està sota investigació. En aquest sentit, els socialistes valencians van animar l'alcalde a ingressar els diners que li han tocat de la loteria "perquè el forat de la seva gestió no el paguin la resta dels veïns a través del rebut de l'aigua".

Diners per a tothom

Els veïns de Manises afavorits amb el segon premi del sorteig de Nadal ja saben com es gastaran part dels seus premis. Molts dels encertants que ahir van passar per l'administració de loteria on es va vendre gairebé íntegrament el número van coincidir a assenyalar que aquests diners els serviran per al pagament de les seves hipoteques, per comprar regals per a aquestes dates i, d'altres, per pagar les despeses de les noces dels seus fills.

Entre els afortunats també hi ha una agrupació de comerços del barri de Jesús de València, els treballadors d'un institut de la localitat veïna de Mislata i fins a 30 particulars. Un altre dels aspectes més destacats pels encarregats de l'administració és que el premi ha estat molt repartit, fins i tot entre els mateixos propietaris de l'establiment.

stats