Crònica 28/05/2011

La premsa internacional es fa ressò de les càrregues

Auri Garcia Morera
2 min
Libération  parlava de brutalitat  i vinculava l'actuació policial amb la final de la Champions.

Barcelona.Els principals mitjans de comunicació internacionals es van fer ressò en les seves edicions digitals de les càrregues policials de la plaça de Catalunya durant tot el dia d'ahir. El nord-americà The New York Times ho va fer amb un article titulat "La policia xoca amb els manifestants a Barcelona", firmat des de la capital catalana i que incorporava el punt de vista dels indignats amb vídeos de YouTube i tuits. L'altre gran diari dels Estats Units, el Washington Post , va publicar diverses notícies d'agències i també un article propi amb el títol "Les protestes espanyoles es tornen violentes, 121 ferits", que també incorporava un vídeo de les càrregues policials publicat a YouTube.

Els mitjans britànics estaven molt més pendents del partit d'aquesta nit entre el Barça i el Manchester, tot i que The Guardian també va informar sobre els fets de la plaça de Catalunya, amb el títol "Els manifestants espanyols xoquen amb la policia per la neteja". El diari destacava que era la primera vegada que hi havia violència, després de dotze dies de protestes. Per la seva part, el Financial Times titulava: "La policia espanyola carrega contra els manifestants".

El francès Libération va ser l'únic gran mitjà internacional que va vincular els fets amb la final de la Champions amb el titular "A Barcelona, els indignats brutalment evacuats a causa del futbol". Le Monde també en va parlar, amb un article titulat "Enfrontaments lleus durant el desmuntatge del campament dels indignats a Barcelona", mentre que la web de Le Figaro va titular: "Barcelona: els indignats desallotjats". L'edició digital del diari italià La Stampa va publicar una fotogaleria amb les imatges més violentes dels fets, mentre que la web la revista alemanya Spiegel en va parlar fent especial èmfasi en la xifra final de ferits per les càrregues.

Ahir a la nit, la majoria de les webs encara no havien actualitzat les seves informacions per reflectir que els indignats havien tornat a ocupar la plaça, i informaven només sobre les càrregues del matí.

stats