Crònica 08/06/2011

El president del Iemen estarà hospitalitzat durant mesos a Riad

Redacció
2 min
Un grup d'opositors demanaven ahir un nou govern a Sanà perquè no torni el president.

Barcelona.El president del Iemen, Ali Abdul·lah Sàleh, té ferides més greus del que s'havia dit fins ara després de l'atac al palau presidencial del Iemen la setmana passada. Té el 40% del cos cremat, segons fonts diplomàtiques occidentals, i una estella li ha fet una ferida de set centímetres en un pulmó, va assegurar ahir Abdul Rahman al-Rashed, el director de la cadena de televisió àrab.

Inicialment s'havia fet públic que Sàleh, que va aterrar a l'Aràbia Saudita dissabte per rebre tractament a l'Hospital de les Forces Armades de Riad, tenia cremades a la cara, al coll i als braços després de l'explosió a la mesquita del seu palau a Sanà, la capital iemenita, el divendres de pregàries. Però ahir es va saber que les cremades eren prou severes perquè el president necessiti mesos de convalescència, segons fonts que van parlar en condició d'anonimat i que asseguren que Sàleh també està sedat per evitar més dolor.

"Té la cara, en part, carbonitzada", va dir un funcionari occidental a The New York Times parlant en condició d'anonimat. "Les cremades són greus, no està tan bé com els seus companys estan explicant", va afegir. Un ajudant que el visitava a l'hospital va refusar confirmar l'abast de les ferides del president iemenita.

Una altra font consultada per la cadena nord-americana CNN va afirmar ahir que no creu que els saudites permetin que Sàleh torni al Iemen i que les autoritats de Riad -la capital saudita- l'haurien de pressionar perquè accepti la proposta del Consell de Cooperació del Golf, que preveu la seva dimissió a canvi d'immunitat.

La televisió estatal iemenita -la mateixa que divendres, després de l'atemptat, difonia un comunicat d'àudio del president, en què afirmava que estava "molt bé de salut"- assegura, per la seva banda, que el president tornarà al Iemen tan bon punt es recuperi de les intervencions mèdiques que li estan fent a l'Aràbia Saudita.

stats