Crònica 02/12/2011

El president nega un pacte amb el PP per la CCMA

à.g.m. / D.m.
2 min
La directora de TV3, Mònica Terribas, repassa els guions de l'entrevista.

BARCELONA.El president de la Generalitat, Artur Mas, va negar ahir que hagi pactat la reforma de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb el PP. Mònica Terribas li va posar sobre la taula unes paraules de la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, en què es vantava d'haver-se entès amb Mas per dur a terme la retallada a TV3. El president va negar-ho fins a tres vegades i va assegurar que la reforma de la llei de la CCMA la vol fer "de bracet de tots els partits polítics catalans".

Entre negació i negació, Mas va voler deixar clar que el consell d'administració de la Corporació ha aprovat per unanimitat els pressupostos de l'ens. El president, davant la insistència de Terribas, va afirmar que aquest consell d'administració està format per tots els partits.

L'entrevista entre Mas i Terribas va arribar precedida d'un interès afegit: saber fins a quin punt la periodista collaria el president tenint en compte que el seu govern va anunciar fa una setmana que retirava el 13,3% de la seva aportació a TV3 i Catalunya Ràdio (40 milions d'euros menys).

Terribas havia entrevistat Mas el 8 d'abril, en un clima molt menys tens que l'actual, amb motiu dels cent dies des del seu nomenament. Aleshores, l'única referència a la situació de TV3 va ser un comentari al vol de Terribas ("Aquí també estem de retallades, com vostè sap bé") que Mas va respondre somrient i amb to informal ("D'estalvi. Digui d'estalvi"). Terribas havia rebutjat entrevistar-lo a finals d'octubre, ja que va considerar que hi havia massa proximitat amb la campanya.

TV3 pren la iniciativa

El clímax d'aquesta negociació entre la CCMA i el Govern es va viure divendres, quan Terribas va assegurar que la tisorada comportaria perdre els drets de la Lliga. Des de llavors els ànims s'han asserenat i l'estratègia de la direcció de la televisió pública ha estat prendre la iniciativa i preparar un pressupost que entoma la retallada però no obliga a tancar dos canals, tal com defensava l'executiu.

stats