Crònica 21/11/2011

El president sirià adverteix que morirà pel seu país

Marc Vidal
2 min
El president de Síria, Baixar Al-Assad, manté que una intervenció a Síria seria un "terratrèmol".

BARCELONAEl president de Síria, Baixar al-Assad, va advertir ahir en una entrevista al diari The Sunday Times que una intervenció militar contra el seu país seria un "terratrèmol per a la regió". Al-Assad va assegurar que "lluitarà i morirà" per defensar Síria de qualsevol ingerència estrangera. "El conflicte continuarà -va dir el president sirià en aquesta entrevista- i la pressió per subjugar Síria també. Però no ens agenollarem i continuarem resistint".

Baixar al-Assad, en una xerrada de tracte cordial i maneres suaus amb la periodista d'aquest dominical britànic, va reiterar que el seu país no afronta una revolta sinó "les accions armades de grups de delinqüents". I va deixar clar que la seva intenció és celebrar eleccions al febrer o al març i que si al final del procés ha de deixar la presidència del país ho farà. Finalment, Al-Assad va qualificar d'"irrellevant" la decisió de la Lliga Àrab de suspendre Síria com a país membre d'aquesta organització.

La Lliga Àrab manté la pressió

La Lliga Àrab va rebutjar ahir les condicions que va imposar el règim sirià per permetre l'accés d'un grup d'observadors internacionals amb la finalitat de monitoritzar la situació al país. Damasc va mostrar reserves sobre el nombre d'observadors -uns 500- i la inclusió d'organitzacions pro drets humans en aquesta delegació. Ahir va acabar el termini fixat per la Lliga Àrab per posar fi a la violència a Síria sense que hi hagi hagut cap canvi de posició per part del règim d'Al-Assad. La Lliga Àrab es tornarà a reunir dijous per analitzar la situació i decidir quines accions emprèn des d'ara.

El clima de guerra civil s'agreuja a Síria després que ahir hauria estat atacada amb dos projectils la seu del governamental partit Baas a Damasc, segons van informar els opositors. El govern sirià ho va negar, però si es confirma seria el primer atac contra edificis oficials que hi ha a la capital del país des de l'esclat de la revolta a Síria.

stats