VIVENDA
Crònica 13/10/2011

El preu del lloguer segueix per sota de l'IPC

Ara
1 min
El mercat del lloguer ha moderat els seus preus des de l'inici de la crisi econòmica.

BARCELONA.Els preus del lloguer se segueixen ajustant, adaptant-se a la situació d'incertesa i de paràlisi econòmica o de creixement molt magre. Així, els preus estan per sota de l'IPC, que s'ha situat al setembre en el 3,2%. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el preu del lloguer va augmentar un 1% al setembre respecte al mateix mes del 2010, i ha encadenat així dos anys consecutius per sota de la inflació.

La dada constata l'estabilitat que viu el mercat del lloguer, que fins al març del 2010 es va mantenir per sobre de la inflació. A Catalunya el preu del lloguer de la vivenda es va encarir a l'agost en un 1,3%, per sota només del País Basc, amb un 1,6%, i de les Canàries, amb el 1,4%. Tota aquesta evolució contrasta amb força amb els anys anteriors a la crisi econòmica, abans del 2008, quan els lloguers, de la mateixa manera que tot el sector immobiliari, augmentaven per sobre del 4%.

L'informe que elabora cada quatre mesos Pisos.com, amb la Societat Pública de Lloguer (SPA), constata que a Catalunya el preu mitjà de la vivenda de lloguer es va situar a l'agost en 694 euros. La ciutat de Barcelona va arribar als 974 euros, per sota, en el conjunt de l'Estat, de Sant Sebastià, amb 1.162 euros, Madrid (1.101 euros) i Bilbao(1.064 euros). Lleida (517 euros) és la ciutat catalana més assequible.

stats