PROJECTE D'ENVERGADURA
Crònica 08/03/2012

La primera fase d'Eurovegas tindria 12.000 llits d'hotel

Ara
2 min

BARCELONA.El macrocomplex hoteler i d'oci que Sheldon Adelson vol construir a l'entorn de Barcelona o Madrid -conegut amb el nom d'Eurovegas- tindrà 36.000 places hoteleres, tal com va apuntar dimarts l'ARA. La primera fase d'aquest projecte implicarà la construcció de quatre grans hotels, que representaran 12.000 llits. Així ho ha detallat Las Vegas Sands, l'empresa que impulsa el projecte, a la Generalitat. Aquesta setmana emissaris d'Adelson han mantingut una nova trobada amb representants del Govern per avançar en les negociacions. La capital catalana compta actualment amb gairebé 70.000 places hoteleres, segons dades de Turisme Barcelona. Eurovegas disposaria, per tant, de la meitat dels llits que la Ciutat Comtal.

El projecte que Adelson pretén portar a l'Estat estarà inspirat en el complex que el magnat nord-americà ha edificat a Singapur. El Govern ha insistit les últimes setmanes que la part destinada als casinos només representaria entre un 2% i un 4% de tota la instal·lació, que aprofitaria uns terrenys d'unes 800 hectàrees situades al delta del Llobregat. Segons la planificació de l'empresa, Catalunya rebrà 11 milions de turistes cada any un cop hagi finalitzat la construcció dels establiments hotelers i d'oci. Las Vegas Sands estima que dos milions d'aquests turistes dormirien en hotels externs a l'Eurovegas, cosa que incrementaria les opcions de negoci de la xarxa hotelera de Barcelona. L'empresa va ratificar en la seva última visita a Catalunya que el macrocomplex implicaria la creació de 260.000 nous llocs de treball. L'equip d'Adelson també ha avançat que part de l'activitat en matèria de convencions que ara s'organitza a Las Vegas i Singapur es traslladaria al complex de Barcelona.

La pugna amb Madrid

La Generalitat confia que les negociacions amb Las Vegas Sands fructifiquin en els pròxims mesos i permetin superar l'avantatge inicial que, segons l'executiu català, tenia Madrid en aquesta pugna. Fonts del Govern admeten que ara les opcions estan més equilibrades.

stats