Crònica 16/08/2011

"Tot i els problemes, anem pel bon camí"

Present "Ara mateix el més important és canviar la llei electoral. Volem llistes de partit" Futur "Ningú s'esperava aquesta revolució. Passaran anys fins que el país s'assenti"

S.c.
1 min
Maher creu que Mubàrak tard o d'hora acabarà a la presó.

Ahmed Maher (Alexandria, 1980) és enginyer civil de professió, però viu immers en els canvis del nou Egipte. El 6 d'abril del 2008 va crear amb uns companys un moviment popular contra el règim, que des de la revolta ha pres més volada. Avui és un portaveu respectat dels joves revolucionaris i se'l pot veure sovint a l'oficina del primer ministre, on negocia les demandes del carrer.

Què li va semblar la primera vista?

El seu advocat tractarà d'allargar el procés tant com pugui. Crec que Mubàrak acabarà a la presó i coneixerem molts secrets del règim.

N'hi ha prou amb un judici?

És important, però no el màxim objectiu. Ara mateix cal canviar la nova llei electoral. Creiem que les candidatures individuals al Parlament, que representen el 50%, permetran a membres de l'expartit de Mubàrak entrar-hi. Volem llistes de partits.

Algú s'aprofita de l'anomenada revolució dels joves ?

Segur! Els Germans Musulmans estan llestos i ben preparats. Seran els grans beneficiats de la situació. El divendres anterior al Ramadà [29 de juliol] feia por veure la manifestació a Tahrir amb tants islamistes.

Com imagines el Parlament després de les eleccions?

És difícil aventurar-se... Un 40% d'islamistes, 30% de seculars i 30% per a l'antic règim. No seria gaire positiu.

Egipte camina pel bon camí?

Ningú esperava aquesta revolució. Tot i els problemes, crec que anem pel bon camí. Passaran tres o quatre anys fins que el país s'assenti.

stats