AUTOMOCIÓ
Crònica 24/11/2011

La producció de cotxes caurà més del 15% el 2012

Elena Freixa
1 min
Espanya fabricarà 2,3 milions de vehicles aquest any.

BARCELONA.Les fàbriques de cotxes espanyoles fabricaran uns 200.000 cotxes menys el 2012, una dada que representa un descens del 15,3% enfront dels 2,3 milions de vehicles que es produiran aquest any. Segons va avançar ahir el president de la patronal espanyola de fabricants (Anfac), Francisco García Sanz, la crisi en què es troba immers l'Estat seguirà passant factura a les vendes, que ja estan a nivells de fa 20 anys.

García Sanz va insistir durant una conferència en les jornades anuals d'automoció de l'Iese que cal lluitar per una producció "tan elevada com sigui possible" a les plantes espanyoles, ja que cada cinc cotxes produïts garanteixen la continuïtat d'un lloc de treball directe i cinc d'indirectes, segons Anfac.

Les previsions de venda són fluixes en general a tot Europa de cara al primer semestre del 2012 i això fa que alguns fabricants ja revisin a la baixa les produccions. Ahir mateix, Ford va anunciar que negociarà amb els comitès per aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal a la planta valenciana d'Almussafes l'any que ve. L'expedient es plantejarà durant 39 dies entre el gener i l'octubre i afectarà 4.000 dels més de 6.000 treballadors. Aquesta setmana el president de Ford, José Manuel Machado, va alertar que calien incentius fiscals per recuperar el mercat domèstic espanyol.

stats