Crònica 11/04/2011

La prohibició en altres estats europeus

1 min
La prohibició en altres estats europeus

Bèlgica

L'abril del 2010 la cambra baixa va aprovar la prohibició del burca i el nicab, amb multes de 15 a 25 euros i penes de presó d'un a set dies. La mesura, que ha de ser ratificada pel Senat, està aturada per la paràlisi política que viu el país, que ahir complia 300 dies sense govern.

Holanda

L'extrema dreta va introduir el 2006 una proposta al Parlament per prohibir el burca, en forma "d'impost". Els temors de fractura social i enfrontament religiós i els canvis en els càrrecs del govern han paralitzat la mesura, que continua sobre la taula.

Alemanya

La meitat dels 16 estats federats han aprovat lleis que limiten l'ús de vestimentes i simbologia religiosa a les escoles. Cinc d'aquests han previst excepcions per als símbols cristians. El govern federal prohibeix conduir amb burca per motius de seguretat.

Itàlia

La llei antiterrorista, del 1975, prohibeix les vestimentes que impedeixen identificar el rostre. Tanmateix, es preveuen excepcions en casos "justificats". La Lliga Nord ha anunciat una iniciativa parlamentària per prohibir específicament el vel integral.

stats