Crònica 20/06/2011

Les protestes s'estenen pel territori sense incidents

Barcelona va protagonitzar la marxa més multitudinària, però la indignació també es va estendre a les capitals de les demarcacions catalanes. A València, la manifestació va reunir 25.000 persones.

Joan Serra
2 min
Les protestes s'estenen  pel territori sense incidents

BARCELONA.Quan més tocat estava -els episodis de violència de dimecres passat davant del Parlament amenaçaven de fer recular el suport social al col·lectiu-, el moviment 15-M va exhibir poder de convocatòria. Les manifestacions d' indignats es van estendre pel territori.

Girona Manifestació al centre de la ciutat i final de l'acampada

Unes 3.000 persones van sortir al carrer a Girona per rebutjar les retallades en polítiques socials. La marxa va sortir del barri de Santa Eugènia i va acabar davant de la delegació del Govern. Durant el recorregut, els manifestants van aturar-se en diferents punts per mostrar la seva oposició a diverses qüestions, com la llei d'estrangeria i la reforma laboral, informa Narcís Presas. Els indignats de Girona també van aprofitar la jornada per desallotjar i netejar la plaça Catalunya, l'espai en el qual s'havia mantingut l'acampada des del 20 de maig.

Tarragona Els 'indignats' criden consignes en defensa dels drets socials

Els manifestants -10.000 segons l'organització, una xifra que la Guàrdia Urbana va reduir fins a 6.000- van demanar la dimissió del conseller Felip Puig. A la plaça de la Font, punt final del recorregut, es va llegir un manifest en defensa dels drets socials que reclamava la necessitat de reformar el sistema democràtic.

Lleida Uns 2.000 manifestants clamen contra la classe política

La protesta va arrencar i finalitzar a la plaça Ricard Vinyes, que havia estat l'espai d'acampada dels indignats . Amb la participació d'unes 2.000 persones i sense que s'hi registressin incidents, la marxa va passar per davant de les seus de la Generalitat, del govern espanyol, de l'Ajuntament i de la Guàrdia Urbana.

València Pancartes al·lusives a la corrupció i consignes contra Camps

La manifestació estava encapçalada pel lema "El futur és nostre". Unes 80.000 persones, segons els organitzadors -la policia no va facilitar xifres-, van completar el recorregut entre la plaça de l'Ajuntament i el carrer Colón, on hi ha la delegació del govern espanyol. Es van exhibir pancartes al·lusives als casos de corrupció i es van sentir crits contra Francisco Camps i Rita Barberá, informa Salva Almenar. A Palma, uns 5.000 indignats van sortir al carrer.

París Protestes contra l'FMI i el pacte entre Sarkozy i Merkel

Unes 300 persones van mostrar pancartes crítiques amb les polítiques econòmiques d'Europa. Va haver-hi referències explícites al Fons Monetari Internacional (FMI) i al pacte entre Sarkozy i Merkel per salvar l'economia de Grècia.

stats