Crònica 22/01/2011

Els puntals d'un hipotètic govern

1 min
Treballadora, RajoyCristobal

María Dolores de Cospedal

Va ser una de les sorpreses del congrés de València i, a poc a poc, va fent oblidar el seu antecessor, Ángel Acebes. És una dona pont entre Rajoy i Esperanza Aguirre, a qui considera un referent polític. De la seva mà va ser consellera de Transports a la Comunitat de Madrid. Si guanyés les eleccions a Castella-la Manxa seria un gran triomf polític per al seu currículum.

Soraya S. de Santamaría

Ella va imposar-se a les travesses contra tot pronòstic per ser la portaveu al Congrés. Va guanyar la partida als valencians Juan Costa i Esteban González Pons. Ha estat la cara del diàleg amb totes les formacions polítiques, amb un estil ben diferent al del seu antecessor, Eduardo Zaplana. Treballadora infatigable té la plena confiança de Mariano Rajoy.

Cristóbal Montoro

L'exministre d'Hisenda ha tingut un pes molt destacat en aquesta etapa d'oposició com a responsable del programa econòmic del PP. Va assumir aquest càrrec després del fracàs de l'expresident d'Endesa, Manuel Pizarro, en el cara a cara electoral amb Pedro Solbes. Rajoy va preferir un home de la seva confiança i no pas l'empresari, molt proper a Aguirre.

Alberto Nuñez Feijóo

Un dels valors en alça dins del partit. El president de Galícia ofereix un perfil centrat i més regionalista que la majoria del PP d'àmbit estatal. Té molta complicitat amb Rajoy. La seva victòria electoral ha impulsat la seva carrera i es vanta de ser un home gens dogmàtic que fins i tot, de ben jove, havia votat el PSOE. Una vegada, això sí.

stats