Crònica 14/05/2011

"El que ens fan els EUA és un atac als valors democràtics"

Crític "Fins avui no hi ha hagut proves legals que acusin Bin Laden de terrorista" Amenaçador "Si vam poder derrotar els soviètics, estem preparats per vèncer Amèrica"

E.b.
1 min
Paracha és un dels líders més crítics del seu partit.

El doctor Fareed Paracha és el número dos de Jamaat-i-Islami, el primer partit islamista del Pakistan, fundat l'any 1941, abans de la partició del seu país amb l'Índia.

Què demaneu al govern?

Volem que retiri tot el suport als EUA. El moviment ha presentat al Parlament un esborrany de resolució per demanar a l'executiu que retiri tot suport a la guerra contra el terrorisme, però no s'ha atès. El govern pakistanès és massa feble i corrupte per enfrontar-se als EUA.

Continuaran les protestes fins que l'executiu els escolti?

Tots els partits religiosos del Pakistan han organitzat unes trobades per traçar una estratègia comuna contra el govern si no retira el suport als Estats Units. D'aquí 15 o 20 dies farem pública la nostra posició i continuarem manifestant-nos.

Condemna l'operació dels Estats Units per matar Bin Laden?

La comunitat musulmana del Pakistan rebutja l'acció militar dels Estats Units i condemna l'assassinat de Bin Laden. Exigim explicacions. Fins avui no hi ha hagut proves legals que l'acusin de terrorista. No ha tingut l'oportunitat de defensar-se davant d'un tribunal internacional.

Quin missatge llancen als EUA?

Els Estats Units demanen ara explicacions i responsabilitats a l'exèrcit i les agències pakistaneses per haver ajudat Bin Laden a amagar-se al país. Però quan hi va haver els atemptats de l'11-S no va dimitir cap càrrec de la CIA. Els Estats Units han de demanar perdó al Pakistan. No tolerarem les seves insolències. Si vam ser capaços de derrotar l'exèrcit rus a l'Afganistan, els nostres combatents estan preparats per vèncer Amèrica.

stats