Crònica 17/05/2011

"La gent està reaccionant davant d'aquesta pèssima democràcia"

Reivindicatiu Una nova generació de joves, com l'Aitor Tinoco Girona i els seus companys de Democràcia Real Ja!, pren el testimoni de la renovació social i política

Mònica Cuende
1 min

Què és Democràcia Real Ja!?

És una plataforma ciutadana, oberta i transversal, nascuda a les xarxes. Arran dels cicles de mobilitzacions en contra de les polítiques d'austeritat europees, així com de la revolució islandesa i la Primavera Àrab, i davant del panorama precari que estem vivint, hem decidit reapropiar-nos de la política proposant una democràcia participativa en què el ciutadà sigui qui decideixi la seva pròpia vida.

Quin color polític hi ha al darrere?

Aquesta és una iniciativa ciutadana de caràcter heterogeni i apartidista on tothom s'hi pot sumar.

Esteu contents amb els resultats de la manifestació de diumenge?

Sí, veure tantes persones que surten al carrer per reivindicar una democràcia real i els seus drets és molt gratificant.

Sentiu que teniu suport?

Sí de la ciutadania i de diversos moviments socials, però no dels mitjans de comunicació convencionals.

Per què?

Doncs perquè pateixen d'hipermetropia. Han donat cobertura a les revoltes àrabs que demanen una democràcia al seu país, però dintre de casa nostra no informen de les convocatòries ni de manifestacions on demanem el mateix que els companys àrabs o islandesos. Ens hauríem de preguntar per què el Washington Post ha informat d'aquest fet i, en canvi, molts mitjans d'aquí ni l'han mencionat.

Esteu treballant en altres accions ?

Sí, aquesta manifestació ha estat el primer pas. I animem tota la ciutadania indignada per culpa d'aquesta pèssima democràcia a reaccionar i a unir-se a la reivindicació, que participin al fòrum i hi aportin idees i que es manifestin, com vam fer diumenge.

stats