EVOLUCIÓ DEL CAS PALAU
Crònica 03/03/2011

El fiscal reclama ara que Millet I Montull tornin 23 milions

Redacció
1 min
Millet, saquejador del Palau, a la Ciutat de la Justícia.

Barcelona.La Fiscalia Anticorrupció vol aprofitar el canvi de jutge en el cas Palau per collar més els principals imputats i ha exigit ampliar els diners i propietats que Fèlix Millet i Jordi Montull han d'aportar com a possible responsabilitat civil per l'espoli de l'entitat cultural fins a un total de 23 milions d'euros, la quantitat que, segons les auditories, es va defraudar. L'import fixat inicialment com a responsabilitat civil, 3,3 milions, no reflecteix "adequadament el monumental perjudici econòmic" perpetrat, segons el fiscal, del qual ara es coneixen nous detalls. Millet i Montull ja han retornat 4 milions a la Fundació Palau de la Música, l'Orfeó Català i el Consorci del Palau, per tal d'obtenir beneficis en una eventual rebaixa de la condemna.

L'anterior jutge, Juli Solaz, es va negar a actualitzar la xifra fixada al·legant que la perícia que havia de calcular l'espoliació no estava acabada. Ara, amb la substitució al capdavant del cas Palau, això pot canviar i la Fiscalia ha reclamat també que aportin béns i propietats Gemma Montull, filla de Jordi Montull i directora financera del Palau, que es va beneficiar d'uns tres milions d'euros en obres a casa seva i pagaments en xecs no compatibilitzats, i Marta Vallès i Mercè Mir, esposes respectives de Montull i Millet. Ambdues constaven com a propietàries de tres empreses amb què es van apoderar d'un milió d'euros i van utilitzar 3,4 milions més del Palau per a obres i viatges.

Amb aquest objectiu, la Fiscalia demana que s'embarguin nous béns, immobles, vaixells, comptes a Suïssa i altres actius financers als cinc imputats i no descarta demanar responsabilitats civils a altres imputats o entitats.

stats