12 D'OCTUBRE ACCIDENTAT
Crònica 14/10/2011

El regidor ultra de Masquefa, lliure

El regidor de Masquefa acusat d'atropellar dues persones que van despenjar una bandera espanyola ja està en llibertat provisional sense fiança. Se li imputen dos delictes d'homicidi en grau de temptativa.

R.t.
2 min
L'alcalde de Masquefa i la resta del consistori després d'anunciar que es presentaran com a acusació particular contra García Mora.

Barcelona.Després d'una nit detingut a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Martorell, Juan José García Mora va declarar ahir al matí davant del jutge i ja va sortir al carrer sense cap fiança. El procés, però, seguirà i l'Ajuntament de Masquefa es presentarà com a acusació particular. De moment, el regidor del municipi anoienc (abans al PP i ara a Força Masquefa) haurà de comparèixer cada cinc dies davant del jutge, que li va retirar el passaport i va dictar una ordre d'allunyament respecte a les dues víctimes.

A García Mora, en llibertat provisional, se li imputen dos delictes d'homicidi en grau de temptativa després que dimecres atropellés dues persones que van despenjar una bandera espanyola que ell mateix hauria penjat sense permís en una barana de l'ajuntament. Una d'elles va patir ferides greus a la cama.

Segons l'altra víctima, Xavier Manuel Altés -que va ser regidor al municipi i membre de l'equip de govern fa dues legislatures-, ells creien que la bandera era "una gamberrada d'algun xaval jove del poble" i van decidir retirar-la. La peça tenia enganxada la paraula España -com a les banderes que van servir per celebrar la victòria de la selecció estatal al Mundial de l'any passat- i estava enganxada amb brides.

Les víctimes asseguren que García va arrencar la furgoneta quan els va veure, va pujar a la vorera i els va envestir. Després de l'impacte, els hauria pres el pal de la bandera per agredir-los, cosa que la policia local i altres testimonis haurien impedit.

L'acusat havia estat regidor del PP. Fonts de la formació conservadora van explicar a l'ACN que l'havien rellevat per diversos conflictes. Des del 22-M era regidor de Força Masquefa. Fa uns anys, de fet, ja havia tingut una trobada amb Altés quan aquest era membre del govern. El jutge va multar amb 150 euros García Mora per trencar-li les ulleres. En els tres últims plens l'alcalde l'havia expulsat per insults.

stats