ACORD IMMINENT
Crònica 25/07/2011

Els republicans i els demòcrates dels EUA segueixen negociant el deute

Ara
1 min
Els republicans i els demòcrates dels EUA segueixen negociant el deute

Barcelona.Els partits dels republicans i dels demòcrates dels Estats Units (EUA) mantenen les negociacions per augmentar el sostre del deute. L'acord podria arribar en les pròximes hores (al tancament d'aquesta edició) i evitar així la suspensió de pagaments que es produiria el 2 d'agost, segons informa Efe.

El secretari del tresor nord-americà, Timothy Geithner, va dir ahir que és "impensable" que els Estats Units arribin a una situació d'insolvència. En declaracions a la cadena de televisió CNN, va afirmar que "tots estem d'acord que hem d'arribar a un acord". Les dues parts haurien de pactar una fórmula per aconseguir ampliar el sostre del deute de 14,29 bilions de dòlars i evitar d'aquesta manera que el govern federal es quedi sense fons. Geithner va indicar que el govern vol aconseguir un marc "equilibrat" de reformes i va afegir que "el més important es que ens desfem d'aquesta amenaça d'incompliment per als propers 18 mesos", referint-se a la intenció del president Barack Obama de tancar un acord a mitjà termini.

Per la seva banda, el líder de la cambra dels Representants, John Boehner, va assegurar que espera un acord bipartidista, però que en cas contrari el seu partit (republicà) està disposat a avançar "pel seu compte". Boehner va proposar fa dies un increment dels ingressos.

stats