Crònica 14/04/2012

El jutge retalla dos milions de la fiança de Jaume Matas

E.b.a.
1 min
L'exministre i expresident balear del PP, Jaume Matas, abans d'entrar als jutjats.

PALMA.El jutge José Castro va ordenar ahir retirar la fiança penal de 2,5 milions d'euros a Jaume Matas pel cas Palma Arena. Alhora, però, va ordenar-ne una de nova de mig milió per l'únic fet que s'ha jutjat fins ara i pel qual l'han condemnat a sis anys i dos dies de presó -pendent d'un recurs al Tribunal Suprem-, la dels pagaments fraudulents al periodista d' El Mundo que li escrivia els discursos, Antonio Alemany, mentre ocupava la presidència de les Illes Balears, el lloc que va ocupar entre el 2003 i el 2007. La sentència també l'inhabilita durant nou anys per ocupar qualsevol càrrec en l'administració pública.

El jutge Castro considera que amb la retirada del passaport, l'obligació de presentar-se als jutjats cada quinze dies i la prohibició de sortir de l'Estat n'hi ha prou per evitar que fugi del procés pels casos pendents. I marca una fiança de mig milió per la condemna de l'única peça jutjada, tot i que admet que qui té l'última paraula és la secció primera de l'Audiència de Palma, que va ser l'encarregada de jutjar-lo ja fa unes setmanes.

Per pagar la fiança, l'expresident de les Illes Balears havia demanat un crèdit al Banc de València, avalat per un pis, un local i la planta noble d'un palauet al centre de Palma. Com que no pagava els interessos, que ja sumen 1,4 milions, el banc va demanar que se subhastessin. Ara Matas continuarà devent 1,9 milions i, com a mínim per ara, el banc manté la subhasta prevista per al dia 25 d'aquest mes.

stats