Crònica 04/05/2011

El ritual islàmic preveu l'enterrament només a la terra

Dolors Bramon
2 min
El ritual islàmic preveu l'enterrament només a la terra

UNIVERSITAT DE BARCELONATots els mitjans de comunicació s'han ocupat de reproduir la notícia segons la qual el cadàver de Bin Laden ha estat tractat segons el ritual islàmic. Si es dóna el cas, tot musulmà moribund abans de traspassar ha de recitar la professió de fe, és a dir, recordar i testimoniar que "no hi ha cap altra divinitat, sinó Déu" i que "Mahoma és el profeta de Déu" per preparar-se a passar a l'altra vida.

Aquesta premissa no sabrem mai si es va produir en el cas del terrorista, però una vegada mort, el cerimonial que cal seguir per a qualsevol cadàver d'un musulmà és el següent: segons les consuetudinàries lleis de puresa ritual islàmiques, s'ha de fer un rentat total del cos, començant pels peus, i d'aquesta pràctica se n'ha d'encarregar una persona del mateix sexe, i si pot ser, parent del difunt. A continuació, s'ha d'amortallar amb una roba, preferentment de color blanc. L'enterrament s'ha d'efectuar abans que passin 24 hores, i s'ha de portar el cadàver en arganells o en un taüt a l'esquena cap a la mesquita, on es fa una breu pregària, i tot seguit cap el cementiri.

El difunt s'ha de soterrar directament en terra verge, és a dir, sense cultiu i sense cap edificació, si bé és sabut que aquest requisit no sempre s'ha observat, sobretot entre els poderosos, que disposen de mausoleus i altres monuments funeraris. El cadàver, sense taüt ni plàstics ni cap altre material, llevat de la mortalla, que li privi del contacte directe amb la terra, hi ha de ser col·locat ajagut sobre el costat dret i orientat cap a la Meca.

Algunes informacions indiquen que tot s'ha gravat en un vídeo. Veurem què ens ensenya.

stats