INDÚSTRIA
Crònica 15/10/2011

El sector de la moto rep crèdit per als nous models

Els fabricants catalans de motocicletes com Rieju, Gas Gas i Ossa rebran finançament per als futurs models. El Govern repartirà 12 milions entre 14 projectes, la meitat orientats a la moto elèctrica.

Elena Freixa
2 min
La clàssica eterna La factoria d'Ossa produeix  el tradicional model de la popular marca, actualment modernitzat amb les últimes tecnologies.

Barcelona.Els crèdits que va anunciar ahir el departament d'Empresa i Ocupació serviran per donar suport a les noves motocicletes i components que sortiran de les plantes catalanes en els pròxims mesos i també per contribuir a set projectes relacionats amb el vehicle elèctric que estan en diverses fases de desenvolupament.

Els 12 milions injectats al sector de les dues rodes completaran una inversió total induïda de 31,5 milions d'euros que les empreses preveuen destinar a desenvolupar models, entrar en nous segments de mercat i internacionalitzar-se. Entre els projectes que rebran finançament també hi ha la construcció de noves plantes de muntatge de motocicletes elèctriques, un sector emergent en què Catalunya aspira a tenir un paper important aprofitant la indústria ja establerta i promovent-ne la reconversió.

El Govern va prometre fa uns mesos aquesta línia de finançament per preservar el teixit industrial català (petit i molt especialitzat) en un moment en què grans fabricants multinacionals com Yamaha i Derbi busquen maneres de marxar i negocien la venda de les seves instal·lacions a Catalunya. Els fabricants catalans estan especialment bolcats en motocicletes de muntanya i de competició, amb produccions més modestes, però fortament internacionalitzats.

En casos com els d'Ossa i Gas Gas, els recursos aniran a finançar noves motocicletes que es presentaran en primícia a principis de novembre al Saló de la Moto de Milà, una de les principals fires del sector de tot el món. A banda d'aquests fabricants, d'altres com Xispa Motorbike també se'n beneficiaran per llançar una nova moto a mig camí entre el trial i l'enduro. El projecte de la catalana Advanced Frame Technology inclou la posada en marxa d'una nova fàbrica de motos a mig termini amb l'acord amb el soci italià Metrakit, que va marxar d'Espanya fa dos anys. Entre els projectes també hi ha el d'una nova planta de muntatge de motos elèctriques per part de Going Green amb un soci polonès, i el rellançament de marques històriques com Mecatecno i Alfer, que reneixen amb motos elèctriques.

stats