TURISME DE CREUER
Crònica 17/04/2011

El segon creuer més gran del món ja opera des de Barcelona

Eugènia Sendra
2 min
El Liberty of the Seas , ancorat al moll adossat del port de Barcelona, fa 339 metres d'eslora.

Barcelona.La terminal B del port de Barcelona ja allotja, fins a la tardor que ve, el Liberty of the Seas , el segon creuer més gran del món, darrere de l' Oasis of the Seas i l' Allure of the Seas , els vaixells bessons més voluminosos que naveguen per aigües internacionals.

A més de les seves proporcions, el Liberty destaca per les prestacions que ofereix als passatgers, com un teatre amb capacitat per 1.350 espectadors, una pista de bàsquet o un passeig de botigues de la mida d'un camp de futbol, entre d'altres. El creuer emprendrà viatges de quatre, cinc i set nits pel Mediterrani, i Barcelona serà el seu port base. La presència del Liberty , o del luxós Queen Mary 2 , que va atracar el 15 d'abril a Barcelona, ratifiquen la capital catalana com el primer port de creuers d'Europa i el quart a escala mundial, després dels de Florida, Miami, port Canaveral i port Everglades. Durant el 2010 van passar per les instal·lacions de Barcelona 2.350.000 creueristes, un 9% més dels que ho van fer el 2009.

Coincidint amb l'inici de la temporada de creuers, l'aeroport i el port de Barcelona han completat la facturació recíproca de maletes. La iniciativa, que va iniciar-se fa quatre anys per facilitar els tràmits als usuaris que arribaven amb vaixell a la ciutat i continuaven el viatge amb avió, permetrà que els operadors de creuers puguin facturar les maletes a la terminal 1 de l'aeroport del Prat abans d'embarcar. Ahir van estrenar el sistema 350 dels creueristes del Liberty , malgrat que el sistema de reciprocitat no entrarà en funcionament fins al 5 de maig. Es calcula que 1.000 usuaris d'aquest vaixell utilitzaran els mostradors de l'aeroport (seran 40.000 viatgers en tot l'estiu). La col·laboració entre les dues plataformes d'accés a la ciutat agilitzarà el pas dels viatgers per les instal·lacions aeroportuàries.

stats