Crònica 07/07/2011

El segon rescat grec estarà preparat al setembre

Ara
1 min
François Baroin és el nou ministre d'Economia francès.

BARCELONA.El segon paquet de rescat per a Grècia, que previsiblement s'aprovarà aquest mateix mes, estarà disponible a partir del setembre, segons va assegurar ahir François Baroin, el substitut de Christine Lagarde com a ministre d'Economia francès.

En una entrevista amb la ràdio Europe 1, Baroin va explicar que els països de l'eurozona necessitaran "algunes setmanes" per establir i acordar la participació del sector privat en aquest segon rescat de Grècia, que si es compleixen les previsions tornarà a superar els 100.000 milions d'euros. De moment, França i Alemanya (els dos països més afectats per una eventual fallida grega) ja han proposat un model perquè la banca participi en el rescat. Ara aquest model s'haurà de pactar amb la resta de països continentals.

Reunió de la banca

Els principals bancs europeus es van reunir ahir a París aprofitant una trobada de l'Institut de les Finances Internacionals per negociar la seva postura respecte al segon rescat grec. De totes formes, fonts de la trobada van explicar a l'agència AFP que la reunió no va servir per progressar cap a una posició unitària. Wolfgang Schäuble, ministre d'Economia alemany, també va explicar ahir que les negociacions sobre aquesta qüestió estan encallades des de fa uns dies.

stats