Crònica 22/06/2011

Un nou servei d'ajuda a famílies per evitar desnonaments

T.g.
1 min
Una concentració al barri de Gràcia, de Barcelona, per evitar un desnonament.

Barcelona.Càritas Barcelona posarà en marxa el pròxim setembre un servei d'ajuda a famílies amb problemes per fer front als pagaments del seu habitatge. Així ho va anunciar ahir el director de l'entitat, Jordi Roglá, que va explicar que un dels grans objectius d'aquest serveis serà evitar els desnonaments.

Càritas oferirà assessorament a totes les persones en risc de no poder pagar la seva vivenda, una situació que cada vegada és més freqüent. Aquest assessorament consistirà a analitzar els deutes pendents i els ingressos familiars i fer un càlcul per saber si es pot fer front al pagament. Si no, l'entitat es prestarà a fer d'intermediari entre els afectats i el propietari o l'entitat financera amb qui es té contractat el préstec hipotecari. "Intentarem trobar solucions més justes i evitar els desnonaments", va subratllar Roglá. Per això, Càritas no descarta oferir ajudes econòmiques a les famílies que ho necessitin.

Una altra opció serà negociar amb les entitats financeres la possibilitat de reconvertir els préstecs hipotecaris en lloguers perquè les famílies puguin seguir vivint a casa seva. En el cas de les persones desnonades, Càritas també oferirà un servei de cerca d'habitatge d'emergència per evitar que hagin de dormir al carrer. Per a Roglá la crisi de l'habitatge és "molt preocupant, moralment inadmissible i socialment injusta".

stats