PROTECCIÓ A LA INFÀNCIA
Crònica 15/04/2012

El síndic investigarà la mort del nadó maltractat

Ara
1 min
El nen va morir a l'Hospital Sant Joan de Déu per lesions greus.

BARCELONAEl síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació per esbrinar si els protocols de l'administració per a la prevenció del maltractament de menors van funcionar correctament en el cas del nadó d'Esplugues de Llobregat, que va morir dijous a l'Hospital Sant Joan de Déu per lesions greus.

El jutge de guàrdia d'Esplugues va decretar ahir l'ingrés a presó sense fiança de la mare, Tamara R.D., de 25 anys, i del seu company, Lucas S.G., de 22 anys. El company havia declarat que el nen li havia caigut a terra, segons ell accidentalment, la tarda de dimarts. Per la seva banda, la mare va dir que ja l'havia trobat a terra, inconscient, sagnant i amb els ulls en blanc, i va negar que l'hagués agredit mai.

La investigació del síndic es farà en col·laboració amb el valedor do pobo (defensor del poble gallec), Benigno López, perquè segons informacions de què disposa Ribó, la parella va arribar a Catalunya fa poques setmanes des d'aquesta comunitat autònoma. La mare té un altre fill de 4 anys, fruit d'una relació anterior, que està ara sota la custodia de la Generalitat.

El síndic va anunciar també que anticiparà la reunió, prevista per al maig, de seguiment del protocol marc d'actuacions en cas d'abusos sexuals i altres maltractaments greus als infant, que ell mateix va impulsar.

stats