Crònica 21/03/2012

Els sindicats volen els serveis mínims del 2010

Ara
1 min
Els transports seran clau a la vaga del 29-M.

BARCELONA.Els sindicats CCOO i UGT van registrar ahir davant del ministeri de Foment la seva proposta de serveis mínims per a la vaga general del 29 de març en el transport i les comunicacions, sectors sempre claus per a l'èxit o el fracàs d'una vaga. I el que demanen coincideix amb el que es va pactar, entre sindicats i administració, en l'anterior vaga del setembre del 2010. Així, pel que fa al transport ferroviari de Rodalies es proposa el 25% dels trens tot el dia i el 30% en hores punta, i el 20% dels trens d'alta velocitat i llarga distància. No es proposa, en canvi, cap servei mínim per als trajectes inferiors a 500 quilòmetres o en els casos en què la durada estimada del viatge sigui inferior a quatre hores mitjançant altres transports alternatius.

Els dos sindicats es van mostrar optimistes davant d'un possible pacte en els transports, mentre que la ministra de Foment, Ana Pastor, es va limitar a assegurar que els serveis mínims s'establiran "segons la legalitat".

La mateixa idea és la que defensen els sindicats amb el govern de la Generalitat, i es reuniran demà amb els responsables del departament de Treball.

El líder de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va qualificar ahir de "greu irresponsabilitat" que el sindicat CSIF, majoritari en l'administració pública, no doni suport a la vaga, segons informa Efe.

stats