Crònica 26/05/2011

Una situació que no desitjaria ni al seu pitjor enemic

O.m.
2 min
L'alcaldable de CiU per Badalona, Ferran Falcó, en campanya.

Té tots els focus apuntant-lo. Faci el que faci, "pringa". Ras i curt. Ni tan sols veu de bon grat que li desitgin sort: "No en necessito; el que necessitava eren vots, i ara no estaríem desfullant la margarida". En aquests termes s'expressava ahir Ferran Falcó al seu compte de Twitter per contestar preguntes d'alguns dels seus seguidors.

Són respostes simptomàtiques del seu estat d'ànim i, sobretot, del seu caràcter. Es troba en una situació que, de ben segur, no desitjaria ni al seu pitjor enemic: és a les seves mans si Xavier García Albiol, el candidat del PP que fa anys que defensa un discurs xenòfob a Badalona, ocupa finalment l'alcaldia de la ciutat. "Ara té una patata calenta molt complicada de resoldre a les seves mans, però segur que la valorarà des de tots els punts de vista", apunten des de l'entorn del conseller d'Interior, Felip Puig, que és una de les persones més properes a Falcó dins de CiU. Va ser el seu cap de gabinet quan Puig estava al càrrec de la conselleria de Medi Ambient.

El mateix Puig considera que l'alcaldable és un "demòcrata compromès amb la comunitat, no pas amb cap carrera professional política". És a dir, que posarà Badalona per davant dels interessos personals i polítics. "És molt zelós de com s'han de fer les coses a la ciutat, té una idea molt feta del que s'hi necessita", indica el secretari general de Presidència, Francesc Homs, un altre dirigent de CiU molt proper a Falcó.

Li agrada el running i forma part d'una nova fornada de barons de la federació al territori que tenen un perfil "sobiranista i molt seriós amb la política", segons matisa Homs. És un home a seguir en el si de la federació, però els següents dies seran decisius per a la seva trajectòria. El seu partit li dóna "llibertat d'equivocar-se", diu ell mateix. I aquí hi ha el perill: faci el que faci, serà qui va permetre, o no, fer alcalde García Albiol. Deunidó.

stats