Crònica 21/06/2011

Els suspesos hauran de fer deures d'estiu

S.s.
1 min

Barcelona.Els nens que l'any que ve comencin l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i portin alguna assignatura suspesa de sisè de primària hauran de fer obligatòriament uns deures d'estiu que el seu tutor de primer d'ESO haurà de corregir i que formaran part de l'avaluació inicial d'aquell curs.

És una de les novetats introduïdes per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per intentar millorar els resultats d'aquest 21,2% d'alumnes que acaben sisè de primària amb un nivell insuficient de competències bàsiques.

A més, per primer cop, els tutors de primer d'ESO rebran els resultats individuals de cada alumne a les proves externes de sisè de primària. Uns resultats que, com a novetat també d'enguany, disseccionen les capacitats de l'alumne en cadascuna de les habilitats concretes per veure exactament què és el cal reforçar.

El departament d'Ensenyament ha elaborat diverses activitats d'estiu per reforçar cadascuna d'aquestes habilitats i competències i les ha penjat a internet, a l'abast de les escoles i de les famílies. A més dels que han suspès alguna assignatura, que les han de fer obligatòriament, les escoles que vulguin poden imposar deures a tots els alumnes. I si el centre no ho fa, els pares, que per primer cop reben informació detallada de les habilitats concretes que el seu fill ha de reforçar, també es poden descarregar de la xarxa les activitats més adients perquè els nens les treballin durant l'estiu.

stats