En breu
Crònica 13/03/2012

Els talibans juren venjança pels civils morts per un soldat

1 min
Els talibans juren venjança pels civils morts per un soldat

"Ens venjarem d'aquests assassins"

El moviment talibà afganès va prometre ahir venjar la matança de civils diumenge a la matinada a mans d'un soldat nord-americà, que va acabar amb la vida de 17 persones -entre elles 9 nens- i en va ferir cinc més. "Simpatitzem amb les víctimes d'aquesta acció salvatge i garantim als seus hereus que ens venjarem d'aquests invasors i assassins i castigarem les seves accions bàrbares", van dir els insurgents en un comunicat a la seva pàgina web.

El soldat va actuar sol, diuen els EUA

El Pentàgon va assegurar als mitjans que el soldat acusat dels assassinats va actuar tot sol i va insistir que l'incident, que va qualificar de "tràgic", és un fet aïllat. Els fets van passar al districte de Panjwai, on el soldat va sortir de la seva base a la matinada -suposadament amb una crisi nerviosa o begut- i va disparar als habitants de les cases del voltant, a les quals va entrar una per una.

Els afganesos "perden la paciència"

Els fets podrien descarrilar els intents d'Obama de mantenir converses amb els talibans per començar la retirada progressiva de les tropes estrangeres del país, després que recentment la crema de còpies de l'Alcorà per part de soldats acabés amb 30 morts civils en protestes. El Parlament afganès va aprovar ahir una moció que deia que els civils han perdut la paciència amb les tropes estrangeres i que instava el govern dels EUA a jutjar els culpables.

stats