METEOROLOGIA
Crònica 23/11/2011

El temporal remet però la falta de neu ajorna la temporada d'esquí

Narcís Presas
1 min
El riu Manol es va desbordar ahir a l'Alt Empordà.

GIRONA.El temporal de pluja i vent dels últims dies ja és història després que ahir l'onatge de fins a quatre metres castigués especialment les platges i els passejos marítims del litoral català. Blanes, Lloret de Mar, l'Escala, Llançà, Vilassar de Mar, Badalona, Torredembarra o l'Ampolla van ser alguns dels municipis amb inundacions o desperfectes per les onades. Els bombers van efectuar mig centenar de sortides.

Les inclemències meteorològiques al litoral i prelitoral contrasten, però, amb les temperatures suaus i la falta de neu al Pirineu, la qual cosa ha portat les pistes d'esquí catalanes i d'Andorra a ajornar l'inici de la temporada, inicialment previst per aquest pròxim cap de setmana. A la Molina ja han anunciat que ajornen l'obertura prevista per aquest dissabte, mentre que a Vallter 2000 decidiran avui si enceten la temporada aquest cap de setmana o ho deixen per més endavant. A Masella mantenen la idea d'obrir el primer dia que les temperatures ho permetin, mentre que a la Vall de Núria es vol obrir el dissabte 3 de desembre.

Les onze estacions d'esquí lleidatanes tampoc obriran les seves instal·lacions abans del 2 de desembre a causa de la falta de neu. Les altes temperatures tampoc els permeten fer funcionar els canons de neu artificial.

stats