23/12/2010

El tòpic de parlar dels tòpics

3 min
TV, RonaldoUna

Iels ciutadans a qui no ens ha tocat la loteria què fem un cop ha acabat el sorteig? Doncs mirar-nos per la televisió els que sí que els ha tocat. I allà, a la tele, cada any hi veiem les mateixes administracions, els mateixos bars, la mateixa alegria postissa, el mateix cava, les mateixes abraçades, la mateixa gent saltant dient les mateixes coses...

I el que és més terrible és que no són les mateixes administracions, ni els mateixos bars... però ho semblen. Les cadenes de TV podrien haver usat ahir imatges de l'any passat, o de fa 10 anys, i no ho hauríem notat.

Però en aquest bucle temporal sense fi, dir que tot plegat és un gran tòpic, també és un gran tòpic. I dir que és un gran tòpic dir que és un gran tòpic és un tòpic encara pitjor. Per tant, intentaré demostrar-li que no, que no va ser cap tòpic la informació que van oferir ahir al migdia Tele 5 (que va dedicar a la loteria 22 minuts clavats), La Sexta (16' 55''), TV3 (21' 10''), Cuatro (19' 15''), Antena 3 (17' 59'') i TV1 (37' 05'').

L'expressió "el premi ha estat molt repartit" va ser dita 32 vegades, "tapar forats" 8 (a Antena 3 un ciutadà va fer referència a "tapar esfondraments") i "amb el premi pagaré la hipoteca" també 8. Al bloc dels 6 esments hi tenim "venut per finestreta", "vaig comprar el dècim ahir a última hora" i el concepte "representants d'entitats bancàries a la recerca de clients" (TV3 va aclarir-nos que l'interès ofert era del 4.75).

El segon premi, el 147, va ser qualificat de "lleig" 14 cops, de "rar" 6 i de "baix" 12. Segons Tele 5 és el número premiat més baix de la història, és el segon més baix segons Antena 3 i "un dels més baixos" segons TV1.

Un dels cinquens premis, el 69.069, va rebre 5 cops el qualificatiu de "molt picant", 3 el "d'eròtic" i un cop li van dir "estimulant", "suggeridor" i "sexi". A l'hora de rebatejar noms de pobles destaquem el Caldes de Monboy de Tele 5, el Payejá de La Sexta i el Paliejás de Cuatro. El nen que va cantar la grossa va ser "el nen d'or" a Tele 5 i a Cuatro, i pels de La Sexta duia un pentinat "rotllo Cristiano Ronaldo".

Una mèdium i l'Homo APM

Destaquen dos personatges. El primer és la Vident d'Alcorcón. Resulta que l'administració de loteria que va repartir part de la grossa, va tenir l'inestimable ajut d'una mèdium anomenada Ayala. Ayala va explicar-nos en directe a Cuatro que les últimes setmanes havia "posicionat energèticament l'administració perquè la boleta tingués a veure directament amb els números d'aquesta administració". Vaja, que a part de vident, nostre senyor ha dotat Ayala del do de la paraula.

A Tele 5 va ser més generosa i ens va fer allà mateix la "cerimònia màgica". I mentre ens ensenyaven l'altar construït al costat de la finestreta de venda de dècims i l'Ayala anava fotent-li a la cosa, la reportera ens enumerava els objectes que el componien: "La mort, la Verge de Guadalupe, pa i conyac". Pitjor van tenir-ho a La Sexta, que van ensenyar l'altar, però l'Ayala no hi era.

El segon personatge va ser l'il·lustre periodista badaloní Manel Piñero, que apareix al programa Alguna pregunta més de TV3 fent d'Homo APM. Va colar-se als titulars de La Sexta dient a la porta d'una administració " casi me he meao ", als titulars de TV1 petonejant-se amb tothom com si fos l'amo de l'administració i a TV3 celebrant el tercer premi amb cava.

I he deixat pel final algunes frases de literatura lotera. David Cantero (Tele 5): "A aquesta hora es serveixen molts plats d'alegria" (per cert, la connexió que va fer després amb Pallejà va ser un immens crit humà del qual només vam aconseguir entendre l'expressió " estos cabrones "). Carles Prats (TV3): "La grossa acaba en 5 i 0, el resultat del Barça-Madrid". Una reportera de La Sexta: "Que grans són els diners quan són gratis". Javier Ruíz (Cuatro), informant que part del 2n premi l'havia venut IU de Granada: "Avui els comunistes són milionaris". I senyor loter a Antena 3: "El moment en què he sabut que havia donat la grossa ha estat com fotre un quiqui ".

I deixo pel final, a manera d'epitafi, una senyora desinformada que va treure Cuatro transitant per un mercat de Madrid: " Qué bien que el gordo no les ha caído a los catalanes ". Ho veu, zero tòpic.

stats