MERCAT DE TREBALL
Crònica 25/12/2011

A treballar a Alemanya per Nadal

Amazon ha contractat més de 150 persones a l'atur per treballar com a empaquetadors a Alemanya. L'oferta de feina és per cobrir la campanya de Nadal, però alguns tindran opció de quedar-se.

Elena Freixa
2 min
CENTRE LOGÍSTIC D'AMAZON A ALEMANYA
 La primera empresa de venda online al món compta amb una xarxa de sis centres de distribució a Alemanya i preveu ampliar-la amb dues noves instal·lacions a partir del tercer trimestre de l'any que ve. Els centres suposaran la creació  de prop d'un miler de nous llocs de treball.

BARCELONAAmazon, la primera empresa de vendes per internet al món, va posar-se en contacte fa un parell de mesos amb els serveis públics d'ocupació de diferents comunitats autònomes -Catalunya entre elles- per demanar mà d'obra per als seus magatzems d'Alemanya. Mentre que aquí la campanya nadalenca no ha animat la contractació al mercat laboral, les comandes d'Amazon a Alemanya coincidint amb les festes nadalenques feien necessari buscar nous treballadors.

Espanya hi ha enviat 153 aturats de tot l'Estat, que van marxar el 15 d'octubre amb un contracte temporal fins a final d'any, però amb possibilitat de quedar-se com a indefinits a partir del gener, segons recull l'oferta de feina que el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) va fer arribar a possibles candidats. L'únic requisit era tenir un nivell mitjà d'anglès o d'alemany, les condicions físiques per treballar com a empaquetador i nocions bàsiques informàtiques (Microsoft Office).

La feina consisteix en 40 hores setmanals repartides en torns de vuit hores (matí, tarda o nit) amb un sou de 9,10 euros a l'hora i un plus de 207 euros mensuals addicionals en concepte "d'ajuda al transport i l'allotjament". Amazon es comprometia a ajudar en les gestions per trobar als treballadors un lloc on residir durant el temps que treballin a Bad Hersfeld, a uns 150 quilòmetres de Frankfurt.

Amazon està en ple creixement a Alemanya, on ja té fins a sis centres logístics, i l'any que ve preveu posar-ne en marxa dos més. L'empresa calcula que es crearan un miler de llocs de treball a partir del tercer trimestre.

El grup Goodman, encarregat de la construcció, ha anunciat que cadascuna de les noves instal·lacions comptarà amb 110.000 metres quadrats i que estaran ubicats a les localitats alemanyes de Koblenz i Pforzheim, als estats de Baden-Württemberg i Renània.

Mobilitat europea

La xarxa de la Comissió Europea Eures ha fet arribar durant els últims mesos diverses ofertes de feina als serveis públics d'ocupació. Els perfils demanats són ben diversos i van des de treballadors amb qualificacions mitjanes i altes fins a perfils en què no es demanen tants requisits, com és el cas d'Amazon.

Entre els processos en què ha participat el SOC només aquest mes de desembre hi ha ofertes per a programadors informàtics i abunden les peticions d'enginyers i tècnics. En l'àmbit sanitari també hi ha hagut un procés per enviar infermeres a hospitals francesos.

stats