SUCCESSOS
Crònica 12/12/2011

Un tribunal popular decidirà la condemna de l'assassí d'Olot

La fiscalia demana 80 anys de presó per a Pere Puig, acusat d'haver assassinat a sang freda quatre persones a Olot. L'assassí serà jutjat a partir d'avui per un tribunal popular, just un any després dels fets.

Laura Díaz-roig
2 min
Un tribunal popular decidirà la condemna de l'assassí d'Olot

BARCELONAUn tribunal popular serà l'encarregat de jutjar un dels crims més sanguinaris dels últims anys a Catalunya. Pere Puig, que va assassinar a sang freda quatre persones en poc menys d'una hora, s'asseurà al banc dels acusats un any després dels fets. La fiscalia demana una condemna de 80 anys de presó per haver matat a trets i de manera premeditada els seus dos excaps, mentre esmorzaven en un bar, i dos treballadors de la Caja Mediterráneo (CAM).

Segons l'escrit de la fiscalia, a les 7.45 hores del 15 de desembre del 2010, Puig va sortir de casa seva, a la Vall d'en Bas, "amb el propòsit de matar una sèrie de persones", amb les quals havia mantingut relacions laborals i econòmiques. Duia un rifle de caça, per al qual tenia llicència, i molts cartutxos. "L'acusat és un caçador expert i amb bona punteria. A més, l'arma era de gran potencialitat lesiva i d'ús adequat per a la caça major", recorda el fiscal.

Una hora més tard Puig va entrar al bar La Cuina de l'Anna, a la localitat de Sant Joan les Fonts, on Joan Tubet, de 65 anys, i el seu fill, Àngel Tubet, de 35, esmorzaven abans d'anar a treballar a la seva empresa, Construccions Tubet. Puig havia treballat per a les dues víctimes, però, suposadament, havia estat acomiadat feia temps, ja que l'empresa familiar estava a punt de tancar. Puig no va donar cap opció a les víctimes per defensar-se. Va apuntar primer al pare i li va disparar un tret al pit. Sense oferir més temps que el necessari per carregar l'arma, Puig va disparar al fill.

Després d'executar els primers trets, va tornar al seu cotxe i va conduir-lo fins a una sucursal bancària de la CAM situada a Olot, on presumptament li havien denegat un crèdit feia pocs dies. Allà va disparar, també de manera sorprenent, a dos treballadors, Rafael Turró i Anna Pujol, que van morir a l'instant. Una patrulla de la policia local va veure el cotxe de Puig, que estava mal estacionat, i es va apropar a la CAM, en el mateix moment en què l'assassí sortia de la sucursal amb el rifle a la mà. Puig va ser detingut i, poc després, va confessar els crims. El fiscal demana 20 anys de presó per a cadascun dels assassinats i no preveu cap circumstància modificativa de la responsabilitat penal, ja que els forenses van determinar que l'acusat no té afectades les seves facultats mentals ni cognitives. Les acusacions particulars que representen les quatre víctimes se sumen a la petició de la fiscalia, mentre que la defensa demana l'absolució de Puig.

Una indemnització de mig milió

L'acusació popular demana una indemnització total de 514.000 euros per als familiars de les quatre víctimes. A més, sol·licita que Puig pagui els danys causats al restaurant -valorats en 2.213 euros- i a l'entitat bancària -6.622 euros-. El judici comença avui, amb l'elecció del tribunal popular que el jutjarà i la declaració de l'acusat. Segons les previsions, dimarts i dimecres declararan els testimonis -un total de 37 persones- i es faran les proves pericials. Si es compleixen els terminis, dijous les parts faran les conclusions finals i el jurat popular es retirarà a deliberar.

stats