SUCCESSOS
Crònica 29/01/2012

Un triple assassinat amb múltiples incògnites

Laura Díaz-roig
2 min
Els Mossos custodiaven la porteria de l'edifici del carrer Sardenya divendres, poc després del triple crim.

Ahir a la tarda tot tornava a estar tranquil als voltants del carrer Sardenya número 287 de Barcelona, on divendres van morir assassinats un matrimoni d'ancians i la seva néta de 16 anys. Molt pròxima a la Sagrada Família, la confluència de Sardenya amb el carrer Mallorca és plena de turistes, que aquest dissabte visitaven el monument aliens als fets que s'havien produït al barri poques hores abans.

Durant tot el matí, la policia judicial va estar treballant a l'interior del domicili, al segon pis, per buscar noves pistes que ajudin a trobar l'autor del brutal triple crim. Les línies d'investigació continuen obertes i no es descarta que l'autor de l'assassinat sigui una persona pròxima a la família. Durant diverses hores, els agents van recollir objectes de l'immoble, que es van emportar per analitzar.

Secret de sumari i hermetisme

Els comerciants de la zona encara no s'expliquen què va poder passar perquè les tres víctimes acabessin brutalment assassinades. El matrimoni d'ancians, d'uns 80 anys, era força conegut al barri, i havia criat la néta des de feia molts anys. L'adolescent havia deixat l'escola i, segons les seves amigues, era una noia problemàtica. Els cambrers del restaurant de davant de l'edifici van explicar ahir que la mare de l'adolescent, i filla del matrimoni, estava prenent un cafè amb la seva parella just davant del bloc quan la policia la va alertar del que havia passat. La policia catalana manté hermetisme a l'hora d'informar del cas i sobre les hipòtesis en què treballa, ja que el jutge de guàrdia que divendres va fer l'aixecament dels cadàvers va decretar secret de sumari per poder desenvolupar la investigació amb tranquil·litat. El mateix conseller d'Interior, Felip Puig, va evitar ahir donar nous detalls sobre el triple homicidi i va assenyalar que el secret de sumari no li permet oferir cap tipus d'informació. A més, va mostrar la seva "col·laboració total" al jutge que instrueix el cas, del jutjat d'instrucció 27 de Barcelona. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també va mantenir el silenci quan li van preguntar per l'evolució de les investigacions.

Discussions amb els avis

La majoria de veïns del mateix bloc on vivia el matrimoni assassinat també es mantenen en silenci, després que divendres els Mossos així els ho recomanessin, per facilitar la investigació i evitar que es filtrin dades sobre el cas. Les versions són diferents, però molts dels veïns coincideixen a l'hora de destacar la relació conflictiva de la noia amb els seus avis, sovint demanant diners. De fet, un dels veïns assegura que havia trucat als Mossos d'Esquadra diverses vegades arran dels crits que sentia periòdicament. Des de feia un temps, segons explica el comerciant de la botiga més pròxima a la porteria, la jove sortia amb un noi, habitual del barri. "Sempre deixava la moto aquí davant la porteria, per això sé que visitava sovint el pis", relata el botiguer, que explica que tant la noia com el seu avi compraven coses a la botiga, però mai havia vist l'àvia. Divendres, després de les cinc de la tarda, hora en què s'hauria comès el crim, cap dels veïns i comerciants va veure ni sentir res.

stats