21/11/2011

El xivarri de la Marta i les "vacances forçoses" de la Carme

2 min

BARCELONANo busqueu al Majestic aquell home tan tan tan que es va tornar campana. Duran i Lleida, ajupit sobre els talons, es guarda prou de llançar les campanes al vol: "Anirà bé, però no tan tan tan bé com per fer una jornada històrica", avança a quarts de vuit. "Quedarem segons", dedueix algú. Res indica, doncs, que s'hagi de complir la profecia d'Artur Mas al míting final de CiU, acariciant la il·lusió de guanyar per primer cop unes generals: "Diumenge, a la seu del PP hi haurà eufòria i cava. A la del PSOE hi haurà cares llargues, ganivets afilats i poc cava. Al Majestic hi haurà molta alegria, cava català i un gran sentit de la responsabilitat". De moment hi ha patates, cacauets, entrepanets i aigua de Veri.

L'alegria arriba aviat, com els canapès de salmó i cogombre: amb el 12,8% escrutat, CiU guanya a Catalunya. Els militants (més unionistes que convergents) aplaudeixen tan tímidament que gairebé no els sento. Tirant de tòpic, podríem dir que experimenten una "satisfacció continguda". La contenció es manté quan l'escrutini ja supera el 50%.

A les deu, Marta Ferrusola s'obre camí i es col·loca a primera fila, amb el jovent. "Cridarem, eh!?", l'avisen. "Si no volgués xivarri, me n'aniria allà al darrere", replica ella. "Serà allò que tothom ha guanyat", augura l'exprimera dama. "Menys el PSC", li diuen. "Sí, la Chacón demà se n'anirà de vacances forçoses", fa la Marta. A dos quarts d'onze, Carme Chacón felicita CiU i al Majestic s'ho comencen a creure. Els cambrers preparen el cava: és Codorniu.

Fa una estona, uns quants "sobiranistes pragmàtics" (l'expressió és de Duran) ja han gosat cridar "in, inde, inde-pen-dèn-ci-a". Quan els líders de CiU entren a la sala, el crit és tan tan tan unànime que entenc que m'he equivocat de seu. I em poso a buscar l'Alfred Bosch.

stats