Cultura 20/05/2016

50.000 euros per als refugiats gràcies a les obres de Miró

Una subhasta benèfica a la galeria Christie's de les obres del pintor català recapta fons pels projectes que fa la Creu Roja Catalunya

Alba Giró
1 min
Obra de Joan Miró que se subhasta a Christie’s

BarcelonaUna subhasta benèfica de 28 de les obres de Joan Miró ha aconseguit recaptar 50.000 euros per als refugiats. La casa de subhastes Christie’s de Londres va acollir ahir la subhasta ‘Joan Miró & Refugiats’ organitzada per la Galeria Mayoral.

Les obres procedeixen d’una donació del nét de l’artista, Joan Punyet Miró, per recaptar fons per als refugiats en els projectes que realitza la Creu Roja Catalunya.

L’artista tenia un vincle molt especial amb la Creu Roja, segons explica el seu nét en una entrevista de la galeria Christie’s: "Per a Miró les associacions humanitàries tenien el poder de marcar una gran diferència en moments de terrible sofriment, com avui dia amb la guerra de Síria, de la que som testimonis actualment".

L’objectiu de la iniciativa és destinar la recaptació per a projectes d’acollida, atenció i integració de la població refugiada a Catalunya.

El projecte inclou l’obra 'Gràcies/Gracias', un dibuix original que l’artista va crear l’any 1974 i que va oferir a la Creu Roja com a mostra d’agraïment.

stats