ART
Cultura 20/01/2011

Setze galeries catalanes participaran a ARCO

L'edició d'enguany de la fira internacional d'art de Madrid comptarà amb 197 galeries, 27 menys que l'any passat. Les galeries catalanes aportaran obres dels clàssics de l'art modern, com Picasso, Miró, Braque i Chillida, així com de joves creadors, com Chus García-Fraile i Eugenio Merino

Redacció
2 min
Victory or Death, 2010 / ADN Galeria

MadridSetze galeries catalanes participaran del 16 al 20 de febrer en la 30a edició de la fira internacional d'art de Madrid ARCO, en una convocatòria en què hi haurà 197 galeries de tot el món, un nombre inferior al de 2010.

La majoria de les galeries catalanes formaran part del Programa General de la fira, després de la selecció del comitè organitzador: ADN, Àngels Barcelona, Carles Taché, Estrany-De la Mota, Joan Prats, Miguel Marcos, Nogueras Blanchard, Oriol Galeria d'Art, Polígrafa Obra Gráfica, Projectesd, Senda i Toni Tàpies. En els respectius espais mostraran obres d'artistes de les avantguardes històriques com Joan Miró, Pablo Picasso o Georges Braque, així com joves creadors com Chus García-Fraile, i Eugenio Merino, o noms clàssics de l'art contemporani espanyol com Eduardo Chillida, Tàpies, Jaume Plensa, Joan Fontcuberta i Ignasi Aballí.

Quatre galeries més presentaran les seves propostes en el marc d'Arco 40, secció en la qual s'exhibeixen obres d'un màxim de tres artistes. En aquest espai els visitants podran trobar obres d'Eduard Arbós, José Cobo i Pep Durán, que reflexionen sobre l'espai (galeria Alejandro Sales); i la feina de Daniel García-Andújar i Rogelio López Cuenca sobre la imatge de l'art i la figura de l'artista en la cultura contemporània (Palma Dotze). Completen la presència catalana en Arco40 la galeria Raíña Lupa –especialitzada en obra gràfica, fotografia i les noves tècniques digitals–i la sala masART Galeria, que participa per primera vegada a Arco, amb obres de Sabine Dehnel, José Noguero i Alberto Peral.

Catalunya també serà present en l'espai de debat que Arco ofereix per abordar temes d'actualitat creativa i del mercat de l'art. La directora de la 51a Biennal de Venècia, Rosa Martínez, dirigirà les taules rodones del Fòrum de Col·leccionisme La Colección, yo y el mundo i Colecciones expandidas. Per la seva banda, Menene Gras, directora de cultura i exposicions de la Casa Àsia, coordinarà Mapas asiáticos. Mapas y Redes en la Sociedad Global, en la secció de Fòrum Obert i

Chus Martínez, comissària en cap del MACBA, dirigirà La producción de artistas. També participarà la directora del Jeu de Paume, Marta Gili, qui s'encarregarà de moderar el debat ¿Que imágenes hoy?.

stats