DESCÀRREGUES IL·LEGALS
Cultura 18/03/2011

En llibertat l'acadèmic de cinema Manuel Sirgo, després de ser detingut per pirateria

Membre de l'Acadèmia de Cine Espanyol i guanyador d'un premi Goya, Manuel Sirgo va ser detingut ahir al matí per un suposat delicte contra la propietat intel·lectual

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Dijous al matí els investigadors del departament de delictes tecnològics de la brigada de policia judicial van detenir tres homes com a suposats autors d'un delicte contra la propietat intel·lectual, revelació de secrets i infidelitat en custòdia de documents. Durant la detenció, la policia també va confiscar material informàtic divers.

Després de prestar declaració davant la Policia, els tres arrestats van quedar en llibertat ahir a la tarda, a l'espera de la citació judicial. Manuel Sirgo és membre de l'Acadèmia de Cine Espanyol i guanyador, l'any 2002, d'un premi Goya al millor curtmetratge d'animació per Pollo.

La Policia va iniciar dimecres la investigació després de rebre una denúncia interposada per l'entitat de gestió de drets dels productors audiovisuals (Egeda). Segons aquesta denúncia, al blog totaldirecto2.blogspot.com (que avui ja no està operatiu) apareixien disponibles per a descàrrega possibles còpies il·legals de pel·lícules acabades d'estrenar, entre elles Ispansi, que s'havia penjat només un dia després de sortir a la cartellera.

Gràcies a les dades aportades en la denúncia, el grup VIII de la brigada provincial de policia judicial de Madrid va poder identificar els que, amb falsos nicks, eren els responsables del lloc web on es realitzaven les descàrregues. La Policia va poder comprovar també la vinculació professional d'un d'aquests nicks amb un membre de l'Acadèmia de Cine.

La productora 12 pingüinos, de la qual Manuel Sirgo és fundador i propietari, ha declinat fer declaracions.

No és la primera vegada que una còpia d'una pel·lícula espanyola acabada d'estrenar apareix penjada a internet. El mes passat diferents pàgines webs de descàrregues oferien una còpia destinada als membres de l'Acadèmia del film Balada triste de trompeta, del realitzador Álex de la Iglesia.

stats