Cultura 08/08/2012

Acomiaden onze músics titulars de l'Orquestra Simfònica del Liceu

CCOO denuncia que són acomiadaments innecessaris i que a la tornada de vacances proposarà accions en contra d'aquesta decisió

Efe
1 min

BarcelonaEl passat 31 de juliol onze músics titulars de l'Orquestra Simfònica del Liceu van ser acomiadats, just 12 hores després del tancament de la temporada amb 'Aida', segons ha informat aquest dimecres el sindicat CCOO. Entre els intèrprets despatxats hi ha solistes i altres músics de la formació, sobretot de la secció de vent, tal com ha precisat la secció estatal de Músics i Artistes del sindicat en una nota de premsa.

El sindicat ha valorat aquests acomiadaments com "una nova agressió als músics de l'orquestra després dels acomiadaments que es van fer el 2010". L'organització també denuncia que són cessaments "innecessaris" i que a la tornada de les vacances es convocarà una assemblea per proposar accions en contra. També sosté que s'han efectuat just al començament de les vacances, sense que hi hagi hagut cap diàleg amb els representants dels treballadors i malgrat l'esforç econòmic que ha fet tota la plantilla del Liceu. Els treballadors del teatre van acceptar el passat juny una reducció del sou d'una mensualitat.

stats