TEATRE
Cultura 13/03/2012

'Agost', camí de fer història al TNC

Dos mesos abans que es reposi l'obra ja s'han venut 15.000 entrades, que se sumen a les 39.721 de la temporada anterioir

Ara
1 min
L''AGOST' DE LIZARAN Anna Lizaran, que ja va guanyar un Max el 2001 per Tot esperant Godot, és una de les poques candidatures catalanes.

BARCELONAAgost va ser el gran èxit de la temporada passada al TNC. Per això Sergi Belbel, director del muntatge i del TNC, va decidir reposar-la aquest 2012 del 25 d'abril al 17 de juny. Però és que dos mesos abans del tret de sortida, ja ha venut més de 15.000 entrades. La temporada passada, l'espectacle va aplegar 39.721 espectadors. Si continua a aquest ritme, ' Agost' es podria convertir en l'espectacle més vist en tota la història del TNC.

'Dissabte diumenge i dilluns', d'Eduardo de Filippo i també amb la direcció de Sergi Belbel, és fins avui l'espectacle més vist, amb 69.682 espectadors.

'Agost', de Tracy Letts, es considera la gran tragicomèdia nord-americana sobre la família del segle XXI, que beu des d'Eugene O'Neill fins a Eduardo De Filippo. Letts va guanyar el Pulitzer i el Tony al millor text teatral del 2008, i l'obra ha donat diverses nominacions i guardons a Anna Lizaran, que interpreta Violet, la matriarca d'una casa del midwest americà, on es reuneixen les seves tres filles després de la desaparició del patriarca (interpretades per Emma Vilarasau, Rosa Renom i Montse Germán).

stats