Teatre
Cultura 24/04/2012

'Agost' torna aquest dimecres al TNC amb el 70% de les entrades venudes

L'obra de Tracy Letts dirigida per Sergi Belbel va ser el gran èxit de la temporada passadad del teatre i podria convertir-se en rècord de públic

Ara
1 min
L''AGOST' DE LIZARAN Anna Lizaran, que ja va guanyar un Max el 2001 per Tot esperant Godot, és una de les poques candidatures catalanes.

BarcelonaTorna 'Agost' a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). L'adaptació de Sergi Belbel del text de Tracy Letts va ser la sensació teatral de la temporada passada, amb un gran èxit de públic –va aplegar gairebé 40.000 espectadors en 50 funcions– es reestrena aquest dimecres amb l'objectiu de convertir-se en l'espectacle més vist de la història del TNC. Fins ara el rècord el té l'obra 'Dissabte, diumenge i dilluns', d'Eduardo De Filippo i direcció del mateix Sergi Belbel, amb gairebé 70.000 espectadors.

El muntatge va ser premiat als Premis Butaca de l'any passat pel millor muntatge, la millor direcció i la millor actriu (Anna Lizarán), i en el seu retorn tornarà a comptar amb el mateix repartiment de la temporada passada, encapçalat per la mateixa Lizaran, Emma Vilarasau, Rosa Renom i Montse German. L'únic canvi serà la incorporació de l'actor Francesc Lucchetti en substitució de Carles Velat.

'Agost' narra la història d’una família del 'midwest' americà que es veu obligada a retrobar-se el dia en què el cap de la família desapareix. Amb una barreja d'amagor i humor, el text explora els costums de l'Amèrica profunda actual i, per extensió, de la societat occidental.

stats