Cinema
Cultura 28/07/2011

George Lucas perd la batalla dels uniformes imperials

Andrew Ainsworth podrà seguir venent les rèpliques dels vestits i els cascos dels soldats de l'Imperi de 'La guerra de les galàxies' a Europa

Efe
1 min
Lucas i un soldat de l'Imperi a l'estrena d''El retorn del Sith', el 2005

LondresEl dissenyador de les rèpliques dels uniformes de La guerra de les galàxies, Andrew Ainsworth, ha guanyat el contenciós judicial contra George Lucas i podrà seguir venent les imitacions dels vestits i els cascos blancs dels soldats de l'Imperi a Europa, segons ha informat la BBC.

El Tribunal Suprem britànic ha dictaminat que Ainsworthm, que el 1977 va crear els uniformes, no incompleix les lleis de propietat intel·lectual britàniques perquè no es tracta d'obres artístiques sinó de peces funcionals, com va defensar el dissenyador. Ainsworth no podrà exportar-les a Estats Units, on violaria la legislació vigent.

El 2004, la productora Lucasfilm va presentar una demanda de 20 milions de dòlars en contra del dissenyador dels uniformes imperials; el 2008, el procés judicial es va traslladar d'Estats Units al Regne Unit.

Ainsworth ven per internet des de fa vuit anys les rèpliques dels vestits blancs fabricats a l'estudi de l'oest de Londres. "Estic orgullós de veure que en el sistema legal anglès, David pot guanyar Goliat", va assenyalar Ainsworth, que ha acumulat una fortuna de més de 2.000 milions de dòlars.

Un portaveu de Lucasfilm manté que la decisió de la justícia britànica "és una anomalia" perquè els treballs artístics i creatius dissenyats per al cinema poden no tenir protecció al Regne Unit.

stats