CINEMA
Cultura 04/09/2011

Al Pacino: "Aquesta nit em donaran un premi, però la veritat és que no en tinc gaires detalls"

Després de presentar 'Wild Salomé' al Lido, Al Pacino es prepara per rebre un guardó en reconeixement a la seva carrera com a cineasta

Redacció
2 min
Al Pacino

BarcelonaAl Pacino (Nova York, 1940) és un dels actors en actiu més aplaudits de Hollywood, amb papers monumentals de la història del cinema com el de Michael Corleone a El padrí de Coppola. Fa cosa de 25 anys va començar a alternar la seva feina d'intèrpret amb una faceta nova: la de director. I és per això que avui Venècia li ret un homenatge. "Quan se'm va passar pel cap la idea de fer una pel·lícula me'n vaig enamorar totalment", deia avui als feligresos del Lido.

Els seus primers films no han vist mai la llum ("estan guardats i ben guardats, igual que les meves pintures", explicava). Va ser fa exactament 15 anys que Pacino es va decidir a rodar un film per al públic, un documental sobre el procés de preparació d'un muntatge de Ricard III, que duia el títol de Looking for Richard. "M'agrada aquest film perquè trobo que apropa el teatre de Shakespeare a una audiència a gran escala", etzibava l'actor. Avui ha presentat a Venècia una cinta molt similar, Wild Salomé. Aquest cop, en comptes de Shakespeare, el dramaturg que té entre mans és Oscar Wilde. I també és cert que Wild Salomé té més elements de ficció que el seu predecessor.

Entre la massa de fans i periodistes que el van perseguint tot el dia, Al Pacino es prepara per rebre un premi honorífic en reconeixement a la seva aportació al cinema contemporani. Els mèrits que ha acumulat per arribar aquí no tenen a veure només amb les seves incursions en el càsting de directors de la talla de Coppola o Brian De Palma. Venècia ha valorat, molt especialment, la seva activitat com a cineasta. Tot i que l'acte l'afalaga, s'ha mostrat totalment perdut quan aquest matí s'ha presentat davant la premsa. "Aquesta nit em donaran un premi, però la veritat és que no sé ben bé quin, ni per què, ni en tinc gaires detalls", declarava molt honest.

stats