ART
Cultura 30/05/2012

Albert Serra, Vila-Matas, Dora García, Dalí i Antoni Cumella, convidats a la Documenta de Kassel

El cineasta hi rodarà una pel·lícula d'entre 150 i 200 hores de durada titulada 'Els tres porquets' a partir de llibres de Goethe, Hitler i Fassbinder

Laura Serra
1 min
Albert Serra

BarcelonaL'Institut Ramon Llull ha presentat aquest dijous la participació catalana a la Documenta de Kassel. De 150 participants a la cita més important del món en l'àmbit de les arts visuals, cinc seran catalans, escollits per la directora artística del certamen, Carolyn Christov-Bakargiev.

La presència estel·lar serà la del cineasta Albert Serra. Ha explicat que el seu projecte serà rodar una "pel·lícula utòpica" a partir de 'Converses amb Goethe' de J.P Eckermann i 'Converses privades de Hitler', salpebrats amb reflexions de Fassbinder. La pel·lícula seguirà literalment aquests textos, per tant durarà entre 120 i 200 hores. Es rodarà durant els 100 dies que dura la Documenta (del 6 de juny al 16 de setembre) a la ciutat alemanya i durà per títol 'Els tres porquets'.

Els altres catalans seleccionats (amb una ajuda total de 60.000 euros de l'Institut Ramon Llull) seran l'artista conceptual amb més projecció internacional, Dora García; l'escriptor Enrique Vila-Matas, el cinema de Salvador Dalí i el ceramista Antoni Cumella.

stats