CINEMA
Cultura 05/01/2011

Baldwin està "molt interessat a entrar en política"

Al costat de la seva carrera com a actor, Alec Baldwin sempre ha mantingut un llaç estret amb les seves passions polítiques. Ahir en parlava amb Spitzer

Redacció
2 min
Alec Baldwin

BarcelonaAhir, al programa de la CNN Parker Spitzer, el presentador Eliot Spitzer va preguntar a l’actor liberal Alec Baldwin (de 52 anys) si estava interessat a entrar en el "joc" de la política. “Sí”, va respondre Baldwin. “La política sempre m'ha interessat molt i molt”, va emfatitzar. L’actor ja havia manifestat aspiracions polítiques abans. De fet, participa en l’organització liberal People for the American Way. I ja en una ocasió va declarar que li agradaria ocupar el càrrec de governador de Nova York. Tanmateix, ahir, en la seva entrevista amb Spitzer, va declarar que de moment no pensa deixar la seva feina diària a la sitcom 30 Rock. Creu que seria una pena renunciar al món de la interpretació, ara que comença a entendre millor les dinàmiques de l'ofici.

“Penso que el que falta en aquest país [EUA] és algú que no perdi de vista les necessitats de la classe mitjana”, deia Baldwin. Va remarcar que tots els presidents després de Ronald Reagan han estat educats en escoles de la Lliga Ivy. Ell, en canvi, va créixer a Nova York en el si d'una família de mestres. Va aplicar per la Universitat George Washington i després per la Universitat de Nova York –cap d’aquestes no és de la Lliga Ivy, com Harvard o Yale. Tot i haver-se fet famós amb pel·lícules com La caça de l’octubre roig (John McTiernan, 1990) o Presoners del cel (Phil Joanou, 1996), i haver estat nominat als Oscars, assegura que segueix anant a treballar cada dia, com qualsevol altre paisà. “Res del que m’ha passat a la vida m’ha canviat com a persona”, assegurava. Al 60 minutes, l’any 2008, quan ja ratllava la cinquantena, va dir que veia molt clar que no hi havia una edat límit per presentar candidatura a un càrrec polític. I afegia: “qualsevol dia ho faré.”

stats