DANSA
Cultura 05/03/2012

L'escola-residència d'Ángel Corella obrirà les portes el setembre de 2014 a Figueres

El complex costarà 8,5 milions d'euros i un 30% serà d'aportació pública. Serà un centre privat per a 150 estudiants d'11 a 18 anys

Acn
2 min
Ángel Corella, Santi Vila i Carmen Corella

FIGUERESL'escola de dansa i residència d'estudiants Ángel Corella serà una realitat el setembre de 2014. El centre es construirà en uns terrenys cedits pel consistori a tocar de l'IES Cendrassos i costarà 8,5 milions d'euros. Les administracions aportaran un 30% del pressupost i l'Ajuntament, de la mà de la Fundació Ángel Corella, està buscant inversors privats que paguin el 70% restant. El centre serà privat i acollirà fins a 150 estudiants d'11 a 18 anys que compatibilitzaran els estudis de dansa clàssica amb la formació acadèmica generalista. Per accedir-hi, els alumnes hauran de superar un examen, i els estudiants catalans i de la resta de l'Estat tindran prioritat. Carmen Corella serà la directora d'aquest centre de titularitat privada.

L'Ajuntament de Figueres cedirà una parcel·la de 2.500 metres quadrats, situada en una illa d'equipaments educatius. La cessió és gratuïta i es fa a través de la fórmula de concessió a 50 anys. Al maig es convocarà un concurs públic per tal que els millors despatxos d'arquitectura internacional presentin projectes. L'Ajuntament calcula que a la tardor es podrà rebre el projecte i que durant el 2013 es podran licitar les obres. Pel que fa a la gestió de l'escola, també es convocarà un concurs. "Volem garantir la competència i que s'hi puguin presentar altres fundacions", ha manifestat Vila. Per tant, la Fundació Ángel Corella haurà de presentar un projecte educatiu i artístic abans d'optar a la gestió del centre. Ara bé, Vila ja ha remarcat que "hi ha poques fundacions al nivell de la d'Ángel Corella" i, per tant, és previsible que sigui aquesta la que gestioni el centre.

La construcció de l'equipament costarà 3,7 milions d'euros per a l'escola i 4,9 per a la residència, i les administracions públiques n'aportaran un 30%. A partir d'aquesta aportació, la gestió del centre serà totalment privada i les administracions no faran cap més aportació. Vila ha explicat que la Diputació, el Govern i l'Ajuntament estan a favor del projecte i que també volen implicar-hi l'Estat. La resta, el 70% del cost de la construcció, anirà a càrrec d'empreses privades. La Fundació Corella i l'Ajuntament estan establint contactes per trobar el finançament. "Creiem que és un equilibri raonable", ha afirmat l'alcalde.

Una escola de primer nivell

El ballarí Ángel Corella ha destacat que aquesta escola serà la primera experiència a l'Estat. Corella ha lamentat que la dansa clàssica, a diferència d'altres països com Gran Bretanya, França, Rússia o EUA, no té el mateix reconeixement que d'altres arts. Per això, ha destacat que el centre estarà a la mateixa altura a nivell de formació i professorat que les cinc escoles més importants del món i que serà un atractiu per a alumnes de tot el món.

Al centre hi haurà una desena de professors especialitzats en dansa clàssica, i els alumnes hi hauran d'estar entre quatre i cinc anys formant-se. El mateix Corella també hi impartirà classes. Aquesta escola ha d'esdevenir la pedrera de la companyia que Corella acaba de posar en marxa a Barcelona. El ballarí ha explicat que la companyia, que ha rebatejat amb el nom de Barcelona Ballet, es nodrirà d'aquest centre i, per tant, buscaran l'excel·lència en la formació.

stats