DANSA
Cultura 18/01/2011

Ángel Corella obre la porta a traslladar la seva companyia a Catalunya

El ballarí busca un suport més ferm que el que rep ara de la Junta de Castella i Lleó

Laura Serra
2 min
Ángel i Carmen Corella a 'Soleá'

BarcelonaÁngel Corella ha insinuat al diari ARA amb un "alguna cosa hi ha" que la Fundació Corella ha iniciat converses amb la Generalitat sobre la possibilitat de traslladar la seva companyia a Catalunya. "Hi ha la porta oberta", ha dit. "Sempre buscarem el millor per a la companyia". Corella troba que l'ajut que els ofereix la Junta de Castella i Lleó és insuficient per a una companyia d'àmbit internacional i, a sobre, ha denunciat que els han amenaçat amb la possibilitat de retallar aquest ajut (de 110.000 euros sobre un pressupost de 3 milions). Per això, ha dit, recorreran "al millor postor".

Fa nou anys que Ángel Corella va crear una fundació amb seu a Barcelona per a la difusió de la dansa clàssica. El gran projecte de la fundació era crear una companyia de dansa clàssica a Catalunya, la única que hi havia a Espanya –ja que la Compañía Nacional de Danza s'havia escorat en la contemporània a les ordres de Nacho Duato–, cosa que es va concretar el 2008. Però les desavinences polítiques i econòmiques van fer que Corella implantés el ballet a Segòvia i no a Sant Feliu de Guíxols, on el 2005 va anunciar que instal·laria la seva escola-residència. Ara que la companyia té tres anys i s'ha consolidat a l'elit de la dansa clàssica i que ja es plantegen aixecar l'escola, sembla que Corella es replatenjaria la seva decisió si troba més suport institucional aquí que aleshores.

El Corella Ballet-Castilla y León tornarà a actuar a Barcelona aquesta setmana, a partir de divendres. Presenta un programa, com és habitual, amb quatre peces de diferents gèneres. La Suite de Raymonda, clàssic de Marius Petipa i A. Gorsky, dues peces contemporànies de Christopher Wheeldon, DGV i For 4, i una coreografia flamenca de María Pagés, una Solea pas de deux per als germans Corella. Una quarantena de ballarins compartiran escenari amb Ángel Corella al Teatre Tívoli del 21 al 30 de gener.

stats