Cultura 12/09/2011

Theo Angelopoulos, premi Terenci Moix a la trajectòria cinematogràfica

Els altres guardonats són la fotògrafa Colita, l'escriptor israelià David Grossman, el periodista francès Jean Daniel, el poeta sirià Adonis, l'assagista Juan Eduardo Zúñiga, el cineasta Agustí Villaronga, la balladora de flamenc Maria Pagés i el músic Carles Santos

Efe
2 min

BarcelonaEl director grec Theo Angelopoulos rebrà el premi Terenci Moix a la trajectòria cinematogràfica en l'acte que se celebrarà el 22 de setembre al Palau de la Música de Barcelona, segons ha informat avui la presidenta dels premis, Ana María Moix, en un comunicat.

El jurat ha decidit atorgar el guardó al veterà director i guionista pel "seu poderós llenguatge visual" i la seva capacitat per agermanar poesia i cinematografia. El director d'Els apicultors, La mirada d'Ulisses o la premiada amb la Palma d'Or del Festival de Canes L'eternitat i un dia ha confirmat que acudirà a Barcelona a recollir el guardó.

Entre la resta de premiats d'aquest any cal destacar la fotògrafa Colita, premi especial del jurat; l'escriptor israelià David Grossman; el periodista francès Jean Daniel, i el poeta sirià Adonis (Ali Ahmad Said Esber).

La resta dels guardonats són l'assagista Juan Eduardo Zúñiga, el cineasta Agustí Villaronga, la balladora de flamenc Maria Pagés i el músic Carles Santos, segons ha donat a conèixer Ana María Moix, germana de l'escriptor mort que dóna nom als premis.

L'acte de lliurament dels guardons ha canviat de data i lloc, i es lliuraran el 22 de setembre al Palau de la Música, enlloc del dia de Sant Jordi i al Gran Teatre del Liceu. La cerimònia comptarà amb una banda sonora en directe que interpretarà Mauricio Villavecchia a l'acordió, juntament amb la violinista Olvido Lara, el cantaor Miguel Poveda i l'actriu i cantant Ester Formosa.

L'acte estarà conduït per l'actriu i actual directora del Festival de Teatre Clàssic d'Almagro, Natalia Menéndez, i l'actor català i membre del jurat Enric Majó.

Presidirà el lliurament de premis el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el tancaran els membres del jurat Núria Espert, Ana María Matute i Josep Maria Castellet.

stats