Cinema
Cultura 28/02/2011

L'Animac tanca amb 18.000 espectadors

La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, l'Animac, ha rebut més de 18.000 espectadors, idèntica xifra que l'any passat, en la seva quinzena edició, que va tancar les portes diumenge.

Acn
1 min
Un moment del documental en què els germans Sherman estan composant.

LleidaLa visita del creatiu de Disney Shamik Majumdar i la trobada amb artistes de l'animació han estat dos dels principals atractius. De dijous a diumenge, l'Animac ha consolidat el nombre de visitants i les activitats, que, a banda de les projeccions de pel·lícules d'animació, ha inclòs una màsterclass amb l'expert animador Phil Mulloy i altres tallers que han permès als espectadors, artistes i professionals compartir experiències.

A l'edició d'enguany destaca també el primer fòrum amb professionals de la televisió. Aquest diumenge un recull de cinema d'animació internacional, amb dos curts d'artistes lleidatans, ha servit per cloure el 15è Animac. En concret, els treballs d'Àlex Vilagrassa i Elena Pomares.

A banda dels espectadors, bàsicament escolars, famílies, i amants dels dibuixos animats, l'Animac ha rebut la visita de més de 200 professionals del sector, entre realitzadors, incloses 16 productores espanyoles, i 14 inversors d'arreu d'Europa. El certamen ha projectat gairebé un centenar de produccions.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat l'èxit "artístic i creatiu, d'assistents i de satisfacció general". La directora del festival, Isabel Herguera, ha posat de relleu les relacions entre els artistes de l'animació i la indústria cultural que s'han generat al festival.

Ara, els ulls ja estan posats en la propera edició, que podrà estrenar el centre de producció audiovisual Magical, que s'està construint al turó de Gardeny de Lleida, on s'ubicarà un viver d'empreses del sector de la imatge i el so dins el Parc Científic i Tecnològic.

stats