CINEMA
Cultura 28/01/2011

Anthony Hopkins és l'exorcista de 'The Rite'

Tothom el coneix pel personatge d'Hannibal Lecter. Però ara torna a les sales de cinema amb un paper que, segons l'actor, es farà igualment famós

Redacció
2 min
El cartell de 'The rite'

BarcelonaL'actor gal·lès Anthony Hopkins, de 73 anys, afirma que el seu paper a The Rite –que s'estrena avui als EUA– és el més interessant que ha interpretat des que l'any 1991 va dur a la gran pantalla el seu personatge estrella, el caníbal Hannibal Lecter, que li va valdre l'Oscar. "Ficar-me en aquest nou paper no em va ser gaire difícil. De fet, només em va costar un parell de minuts. El guió era rodó; i així és com es comença: amb un text ben escrit i amb un magnífic director com Mikael Hafstrom", deia Hopkins en una entrevista amb EFE.

D'aquest nou personatge Hopkins ha explicat que es tracta d'un "bon home que està una mica obsessionat amb el que fa: realitzar exorcismes". El guionista Michael Petroni (Les cròniques de Nàrnia) ha adaptat un llibre de Matt Baglio basat en un cas real: Michael Kovak, un capellà americà que passa per una crisi de fe, viatja a Roma per assistir a una escola d'exorcisme. En la pel·lícula, Kovak és interpretat per Colin O'Donoghue, a qui Hopkins ha elogiat molt –entre altres coses, perquè es tracta del seu primer paper protagonista.

Hopkins també ha parlat del mètode per ficar-se en la pell d'un personatge. "Llegeixo el guió moltes vegades; me'l marco i el repeteixo una vegada i una altra, fins que me'l sé bé", diu. És per això que, en aquest cas, fins i tot es va animar a comentar el text amb Hafstrom. "Volia donar-li una nova dimensió", diu l'actor. "Per això li vaig proposar d'afegir-hi algunes línies".

Ara que la pel·lícula està a punt de veure la llum al món sencer, Hopkins es planteja noves metes. "Ara estic treballant amb el brasiler Fernando Meirelles; farem plegats una pel·lícula a l'abril, que es dirà 360", explica. "I és possible que també treballi en el film sobre Alfred Hitchcock durant el rodatge de Psicosi".

stats